Har sagt jobbet op: Far og søn 21-dobler overskuddet på bitcoins
Økonomien er vokset voldsomt de seneste år hos Danmarks førende forhandler af bitcoins, der dog erkender sine sårbarheder.
Fra 0 til 146 på tre år.
Det handler ikke om en bils acceleration, men derimod om antallet af mio. kr., som Danmarks førende bitcoinforhandler har lavet transaktioner for.
Virksomheden hedder Copenhagen Bitcoin og er de seneste år buldret frem, båret oppe af det kurseventyr, bitcoins og andre kryptovalutaer har været igennem.
Kryptoeuforien fik i fjor overskuddet til at eksplodere for Copenhagen Bitcoin. Resultatet efter skat var 21 gange så stort som året forinden og endte på 12,6 mio. kr.
Det er 27-årige Alexander Lundkvist, ejer og medstifter af Copenhagen Bitcoin, ganske godt tilfreds med. Han erkender dog, at virksomheden er sårbar over for kursudsving og medieomtale af bitcoins og kryptovalutaer.
»Vi er afhængige af, at markedet for kryptovalutaer bliver hypet. Vi havde et hav af kunder i slutningen af 2017, men de er forsvundet lidt igen. Derfor forventer jeg heller ikke, at vi fortsætter den udvikling, vi har haft i forhold til omsætningen,« siger Alexander Lundkvist.
Han har dog tro nok på konceptet til, at han har sagt sit job op som advokatfuldmægtig hos et stort advokatfirma. Det samme har hans far Poul-Jørgen Lundkvist gjort, og sammen driver de nu Copenhagen Bitcoin på fuldtid.
Selskabet handler bitcoins for danske kunder, men investerer også selv i bitcoins og andre kryptovalutaer.
Netop sidstnævnte var der, hvor Copenhagen Bitcoin virkelig tjente penge i 2017. Resultatet af egne investeringer var på 13,4 mio. kr. før skat, mens fortjenesten var på 2,8 mio. kr. på handlen for kunderne.
Foreløbigt har bitcoins og kryptovalutaer dog fået nogle ordentlige tæsk i 2018.
»Denne branche er højrisiko, og derfor skal man være klar til at tage tab engang imellem. Men vi gør det med åbne øjne og tror på, at det på længere sigt er et marked, som kun vil gå op,« siger Alexander Lundkvist.
Copenhagen Bitcoin har på nuværende tidspunkt ingen planer om at kaste sig over nye forretningsområder, udover at selskabet vil tilbyde sine kunder handel med andre kryptovalutaer end bitcoins.
Alexander Lundkvist er ikke i tvivl om, at kryptovalutaer kun er sin spæde opstart, og at de bliver vigtigere, som årene skrider frem. Især i forhold til den blockchain-teknologi, som mange internationale virksomheder investerer væsentligt i lige nu.
»Når der skal afregnes hurtigt og sikkert for de ydelser, virksomheder tilbyder, bliver bitcoin eller ether eller andre fremtidige kryptovalutaer nødvendige komponenter,« siger han.