Erhverv

Facebook afslører lønninger: Ansatte tjener millioner

Den gennemsnitlige ansatte i Facebook tjener 240.000 dollars, svarende til 1,4 mio. kr.

Selvom Mark Zuckerberg er blevet upopulær i forbindelse med skandalesagen om lækket data til analysefirmaet Cambridge Analytica, så kunne meget tyde på, at medarbejderne i det mindste er glade for den løn, som de får udbetalt af deres direktør. Foto: Stuart Ramson/AP

De kan ikke være gået mange øjne forbi.

Billederne af Mark Zuckerberg, der sidder på pinebænken i den amerikanske kongres for at forklare, hvorfor Facebook er involveret i en sag om, at brugeres personlige data er blevet brugt i det amerikanske præsidentvalg.

Hvis man kigger væk fra rampelysets skær og kongressens pinebænk, sidder de ansatte i det omstridte selskab ret komfortabelt på en blød pude vævet af en solid årsløn.

Facebooks godt og vel 25.000 ansatte tjener i gennemsnit 240.000 dollars, svarende til 1.440.000 danske kroner, skriver The Wall Street Journal. Gennemsnitslønnen er uden at medregne tredjepartsansatte.

Man kunne fristes til at tro, at det er den adm. direktør i selskabet, Mark Zuckerberg, som trækker den gennemsnitlige løn op, men det er ikke tilfældet.

Mark Zuckerberg har siden 2016 kun fået udbetalt 1 dollar af sit livsværk, så i virkeligheden skubber han gennemsnitslønnen væsentligt ned.

Dermed ikke sagt, at den unge it-milliardær ikke koster virksomheden penge. I 2017 har Facebook betalt rejseudgifter, der inkluderer overnatninger og forplejninger, for 8,8 mio. dollars, svarende til knap 53 mio. kr. for Mark Zuckerberg.

Det gør, at Mark Zuckerberg har kostet 37 gange så meget at holde kørende som den gennemsnitlige medarbejder i Facebook, hvis man kun sammenligner med de ansattes lønudgifter.

Læs også
Top job