Erhverv

Berømt tv-kok kæmper for sit forretningsimperium: Nu må han opgive i Australien

Jamie Oliver må opgive sit restauranteventyr i Australien. Hjemme i Storbritannien kæmper hans restauranter også med høj gæld og finansielle problemer.

Den verdenskendte tv-kok Jamie Oliver. Foto: AP/The Canadian Press, Chris Young.

Den verdensberømte tv-kok, britiske Jamie Oliver, må nu kaste håndklædet i ringen i forsøget på at redde sine restauranter i Australien.

Franchise-restauranterne, der går under navnet Jamie’s Italian, er blevet sat under administration, og den australske restaurantgruppe Hallmark står nu til at overtage flere af dem.

Det drejer sig om fem restauranter i bl.a. Sidney, Perth og Brisbane. En sjette restaurant i Canberra lukker helt.

Dermed har Jamie Olivers forretningsimperium, der længe har kæmpet med høj gæld og finansielle problemer, lidt endnu et knæk, skriver den britiske avis The Guardian.

Ifølge avisen vil Hallmark drive restauranterne videre med Jamie Olivers navn på, men tv-kokken kommer ikke til at have nogen ejerandel i restauranterne.

Jamie Olivers forretninger i Storbritannien, der er samlet i holdingselskabet Jamie’s Italian Ltd., har længe været i knæ rent økonomisk. I alt har selskabet en gæld på 71,5 mio. pund, hvilket svarer til over 600 mio. danske kroner.

I januar meddelte Jamie Oliver, at hans kæde lukker 12 ud af 37 restauranter i Storbritannien, mens Jamie Oliver selv skyder 3 mio. pund (ca. 26 mio. danske kroner) i forretningen i et forsøg på at vende nedturen.

42-årige Jamie Oliver har været en køkkenberømthed siden 1999, hvor hans program The Naked Chef slog igennem på BBC.

Læs også
Top job