Erhverv

Toiletsæde-brødre har skyllet 17 mio. kr. ud

På bare et år er indtjeningen i familieejede Pressalit halveret. Brødrene bag virksomheden er forsigtige optimister.

Kim Boyter (tv.) er adm. direktør for Pressalit, mens broderen Dan Boyter nu arbejder med bl.a. repræsentation, ligesom han er i bestyrelsen. Foto: Casper Dalhoff Foto: Casper Dalhoff

Vokseværket i den brødreejede industrivirksomhed Pressalit, der producerer toiletsæder, er stoppet brat. På bare et år er bundlinjen mere end halveret, og omsætningen falder. Det viser et nyt årsregnskab.

Pressalit, der er ejet af brødrene Kim og Dan Boyter, tjente i fjor lidt over 16 mio. kr. Det var 17 mio. kr. mindre end året før og skyldtes faldende salg og højere produktionsomkostninger, skriver ledelsen.

»Resultatet er ikke tilfredsstillende, men acceptabelt i forhold til årets aktivitetsniveau,« fremgår det af ledelsesberetningen, som Kim Boyter henviser til.

Kim Boyter er adm. direktør i Pressalit, som han sammen med sin bror ejer gennem holdingselskabet Pressalit Holding. Hver især sidder på 50 pct. af aktierne i virksomheden. Det har gjort dem begge til mangemillionærer.

Selvom både omsætningen og indtjeningen i Pressalit er faldet, foreslår ejerne, at der udbetales 40 mio. kr. i udbytte. Det er der imidlertid også plads til, for virksomheden er økonomisk velpolstret.

Pressalit er selvfinansierende og har positiv pengestrøm fra driften. Egenkapitalen er på 168 mio. kr.

I år er Pressalit »forsigtigt optimistisk« og forventer at kunne øge aktiviteterne, skriver ledelsen i regnskabet.

»Det er ledelsens forventning, at en aktivitetsstigning vil medføre positiv udvikling i omsætning og driftsresultat i 2018,« fremgår det.

Oprindeligt var Pressalit ejet og ledet af Boyter-brødrenes far Mogens Boyter, som døde i 1998. Herefter tog brødrene over sammen med den tredje bror Erik Boyter, som dog siden forlod selskabet og ejerkredsen.

Dan Boyter forlod sin stilling som ordførende direktør i januar 2015. Dermed tegner Kim Boyter den daglige ledelse ene mand.

Pressalit har næsten 300 medarbejdere og er repræsenteret i over 40 lande.

Læs også
Top job