Erhverv

California Dreamin? 8 ud af USA's 10 mest luftforurenede byer findes her

Californien bryster sig ofte af at være helt i front med bekæmpelse af forurening i USA. Alligevel står det slemt til med kvaliteten af luften.

Tusindvis af vindmøller står i Tehachapi Pass nær Mojave-ørkenen i korridoren mellem Arizona og Californien. Trods antallet står de kun for en mindre del af elproduktionen i Californien. Foto: AP/Alex Menendez

Californien er kendt for sine lækre strande, San Francisco, surfer dudes... og for at være en forkæmper for et rent miljø.

Men i stedet for at kalde sig Golden State, burde den rettelig hedde Smoggy State, skriver USA Today.

Det står i stærk kontrast til det selvbillede, Californien ellers gerne vil præsentere: Den mest miljøvenlige stat, der går foran alle andre i kampen for et renere miljø.

Private og erhvervslivet er generelt pålagt strengere miljøregler i Californien end mange andre steder i USA. Men 8 ud af de 10 mest luftforurenede byer i USA befinder sig i Californien, viser den årlige opgørelse "State of the Air" fra American Lung Association.

Området Los Angeles/Long Beach har fået den tvivlsomme ære at blive udnævnt til den by i USA med den værste luft. På andenpladsen kommer Bakersfield, der flankeres af byer som Fresno, Sacramento og San Diego.

På top 10-listen er det kun lykkedes for Phoenix i Arizona og New York City at presse sig ind mellem de mange byer fra Californien.

American Lung Assiciation roser alligevel Californien, fordi staten i det mindste forsøger at skabe en renere luft, og skriver, at Californien ville være langt værre stillet uden de strikse miljøregler.

Det er især smog, der er Californiens problem. Smoggen dannes på varme dage og bliver yderligere forværret af udstødningsgasser, industrielle afbrændringer og forureningen fra kraftværker, skriver USA Today.

Læs også
Top job