Erhverv

Hummel er ny tøjsponsor i skotsk storklub

Hummel skal fra næste sæson og tre år frem være tøjsponsor for den skotske storklub Rangers FC.

Celtic's Nir Bitton og Erik Sviatchenko i nærkamp med Rangers' Joe Garner. Foto: JEFF HOLMES/AP

Det danske sportsmærke Hummel kan fra næste sæson tilføje en af de mest traditionsrige britiske fodboldklubber til porteføljen.

Hummel har lavet en aftale med den skotske storklub Rangers FC, der betyder, at Rangers de næste tre år vil trække i Hummel-tøjet.

»Valget faldt på Hummel efter en udvælgelsesproces, hvor mere end ti sportsbrands var med i opløbet. Samarbejdet vil være effektivt fra sæsonstart og Rangers FC vil første gang løbe på banen i Hummel i forbindelse med klubbens Europa Leauge kvalifikationskampe,« siger Stewart Robertson, managing director i Rangers FC, i en pressemeddelelse.

Rangers FC, eller Glasgow Rangers, som klubben især er kendt som herhjemme, ligger i øjeblikket placeret på andenpladsen i den bedste skotske liga – 13 point efter de evige ærkerivaler fra Celtic.

Klubben, der blev grundlagt i 1872, har vundet det skotske mesterskab 54 gange - senest i 2011. Herefter fulgte nogle år, hvor Rangers var helt nede og skrabe bunden.

Klubben gik konkurs i 2012 og blev tvangsnedrykket til den fjerdebedste skotske række, hvilket også betød, at stort set hele holdet forsvandt og Rangers måtte starte forfra med at opbygge et nyt hold.

I 2016 vendte Rangers tilbage til den bedste skotske række.

Flere danske spillere har gennem årene trukket den blå Rangers-trøje over hovedet - bl.a. Brian Laudrup, Erik Bo Andersen og Peter Løvenkrands.

»Vi er ekstremt stolte over, at en klub som Rangers FC har valgt os som samarbejdspartner. Der var stor begejstring her på hovedkontoret, da vi endelig kunne fortælle at aftalen var i hus. Det er fantastisk, at skulle arbejde sammen med én af verdens ældste og mest kendte klubber,« udtaler Allan Vad Nielsen, adm. direktør i Hummel, i en pressemeddelelse.

Hummel er i forvejen tøjsponsor for det danske landhold, superligaens førerhold Brøndby IF, samt bl.a. AGF, AaB, OB, SønderjyskE, SC Freiburg, Charlton Athletic og snart Middlesbrough FC.

Men flere klubber kan være på vej, fortæller Allan Vad Nielsen:

»For to uger siden kunne vi offentliggøre en aftale med Middlesbrough FC og jeg kan afsløre, at vi netop nu er i dialog med en række andre kendte klubber fra de store ligaer i både England og Spanien.«

Læs også
Top job