Erhverv

Ny velhaverklub taber millioner i første leveår

Jens Heimburgers nye velhaverklub har købt en række mindre danske virksomheder det seneste år.

Jens Heimburger, Enrico Krog Iversen og Hanni Toosbuy Kasprzak er blandt investorerne i Generationsskifte Invest, der tabte et millionbeløb i sit første leveår. Foto: Marc Fluri (tv.), Universal Robots (midt) og ECCO (th.)

Flere fremtrædende erhvervsfolk må fortsat vente på de første afkast fra deres fælles selskab Generationsskifte Invest A/S.

Selskabet blev stiftet for knap et år siden med erhvervsmanden Jens Heimburger i spidsen.

Med sig i rygsækken fik han millioner fra investorer som Ecco-milliardæren Hanni Toosbuy Kasprzak, robotrigmanden Enrico Krog Iversen og ejendomsmatadoren Torben Rønje til at lave opkøb af mindre virksomheder, der står over for et ejer- eller generationsskifte.

Velhaverklubben må dog konstatere, at det første leveår med Generationsskifte Invest bød på et underskud efter skat på 2,6 mio. kr.

Driftsresultatet var negativt med omkring 350.000 kr., fremgår det af 2017-regnskabet fra selskabet.

Resultatet er negativt påvirket af afskrivninger på de køb, Generationsskifte Invest foretog i 2017 i virksomhederne Nord Tech og TCA Lift.

»Årets resultat i porteføljevirksomhederne anses som værende tilfredsstillende,« skriver Generationsskifte Invest i sit regnskab.

Selskabet forventer en stigning i resultatet før afskrivninger i 2018, hvor selskabet allerede har købt hovedparten af konsulenthuset Marselisborg.

Ifølge cvr-registeret er der skudt i alt 30,3 mio. kr. i Generationsskifte Invest, siden selskabet blev stiftet i maj 2017.

Ideen med Generationsskifte Invest er at opkøbe små og veldrevne virksomheder, forfine dem og derefter sælge dem videre med fortjeneste.

Generationsskifte Invest drives af Dansk Generationsskifte, som under Jens Heimburgers ledelse siden 2005 har gennemført generationsskifter i små og mellemstore danske virksomheder.

BRANCHENYT
Læs også