Erhverv

Mangemillionærs nye typehusfirma stormer frem

I sit andet leveår kan den hastigt voksende typehusproducent Hybel fremvise et millionresultat. Direktør tror på massiv vækst de næste par år.

Der foreligger ifølge Hybels direktør, Brian Langvad, ingen planer om at sælge Hybel, selvom en af ejerne har en historik med netop at sælge.Foto: PR

Typehusfirmaet Hybel, som bygge-rigmanden Michael Mortensen har taget initiativ til, tjener penge allerede i sit andet regnskab. Et underskud før skat på 9,5 mio. kr. i 2016 er forvandlet til et plus på 10,7 mio. kr. i 2017.

»Vi har fået bedre fat, end vi havde forventet,« siger Brian Langvad, adm. direktør i Hybel.

Virksomheden, som bl.a. konkurrerer med Michael Mortensens tidligere typehusfirma, Huscompagniet, har ud over Michael Mortensen selv ledende medarbejdere fra Hybel i ejerkredsen, heriblandt også Brian Langvad.

Den adm. direktør forklarer den hurtige succes med det koncept, som Hybel lancerede kort efter opstarten. Hybel tilbød som noget nyt at finansiere grundkøbet, når kunderne vil købe og opføre et Hybel-typehus. I omkring 80 pct. af de salg, Hybel foretager, finansierer virksomheden nu grunden, fortæller Brian Langvad.

»Kunderne har taget godt imod konceptet, og det har virkelig flyttet noget for os,« siger han.

I 2017 solgte Hybel 223 huse og afleverede 117 huse til sine kunder. I 2018 forventer Hybel at sælge 300 og aflevere 270 huse. Længere fremme er forventningerne endnu højere. Brian Langvad siger, at Hybel gerne skulle nå op på 500 afleverede huse i løbet af de næste par år. Selv om der er godt gang i byggeaktiviteten i Danmark, forventer Hybel-direktøren ikke, at en ny nedgang i markedet er lige om hjørnet:

»Der går i hvert fald nogle år endnu, inden markedet begynder at vende. Økonomien er sund, og kunderne har købekraften nu. Selvfølgelig kommer der en tid, hvor det vil gå knap så stærkt. Om det begynder at gå nedad, eller om det stabiliserer sig, må tiden vise.«

Hybel har adresse i Horsens, og det er pt. kun muligt at købe et Hybel-hus på Fyn eller i Jylland. Til sommer åbner Hybel et nyt kontor i Aalborg, og forventningen er at åbne flere de kommende år. Tid og sted er ikke på plads endnu. Sjælland kan også komme på tale, men tidspunktet skal være rigtigt, siger Brian Langvad:

»Markedet er godt, men vi skal også lige holde styr på butikken. Vi har fokus på at få implementeret vores nye afdeling, og så kommer det andet på et andet tidspunkt, når vi er klar.«

Michael Mortensen er kendt for at sælge til kapitalfonde. Først det selskab, der blev til Huscompagniet, og senest en del af livsværket Casa, som er en entreprenør- og ejendomsudviklingskoncern. Men der er ifølge Brian Langvad ingen planer om at sælge Hybel.

»Det er ikke en exit-case, vi har lavet. Vi skal have skabt et godt fundament, og så kører vi videre på det,« siger han.

Regnskabstal for Hybel:

I mio. kr. 2017 2016
Bruttofortjeneste 35,6 0,7
Resultat før skat 10,7 -9,5
Resultat efter skat 8,3 -7,4
Antal ansatte, gennemsnitligt 27 10
Læs også
Top job