Erhverv

Køb en brugt bil og få gratis diesel i syv år

Køber du en ét år gammel bil i stedet for en ny, kan du nærmest køre gratis i mange år. Det gælder både diesel- og benzinmodeller.

Der er penge at spare på at købe en brugt bil. Besparelsen kan være så stor, at der reelt giver gratis forbrug af brændstof til flere år. Foto: Gregers Overvad

Der er mange penge at spare ved at købe en kun lettere brugt bil. Så mange penge, at man kan få flere års forbrug af diesel eller benzin "gratis" for besparelsen.

Hvis man eksempelvis køber en ét år gammel Nissan Qashqai, sparer man 36.000 kr. sammenlignet med en ny. Kører man 15.000 km. om året, svarer det til, at man i runde tal kan få syv års gratis diesel ved at købe bilen brugt. Det viser beregninger fra Mikonomi.dk og Biltorvet.dk.

Det samme gælder for en Peugeot 208, der er Danmarks mest solgte bil. Køber man en ét år gammel Peugeot 208, er besparelsen på 30.623 kr. i forhold til en ny. For den besparelse kan man få gratis benzin i fire år.

Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Og selskabet gør opmærksom på, at man ikke har interesse i at fremme nogle af de nævnte aktører.

Når besparelsen er så stor, skyldes det, at nye biler lider et stort værditab i de første tre år.

»Ved den seneste afgiftsnedsættelse så vi, at flere biler blev markant billigere. Generelt er det billigere at købe en brugt bil, og specielt de første tre år har nye biler et stort værditab, så man som forbruger kan udnytte, hvis man er villig til at købe en let brugt bil,« siger Claus Carstensen, der er afgiftsekspert og projektleder hos Biltorvet.dk.

Udgangspunktet for de to beregninger er et årligt forbrug på 15.000 km og en brændstofpris på henholdsvis 8,74 kr. pr. liter diesel og 11,35 kr. pr. liter benzin.

Desuden er der lagt forhandlernes oplysninger om forbrug til grund. Her oplyses det, at en Nissan Qashqai kører 26,3 km. pr. liter og en Peugeot 208 kører 23,3 km på literen.

Læs også
Top job