Erhverv

Verdenskendt dansk burgerbar fordobler overskuddet

Gasoline Grill fik i 2017 kåret sin burger til én af verdens bedste. Det kunne mærkes økonomisk.

Her er Gasoline Grills første burgerbar, der er belliggende på en gammel tankstation på Landgreven i København. Foto: Thomas Borberg

Det kan godt betale sig at lave en god burger.

Det er burgerbaren Gasoline Grill, der faktisk nu er blevet en kæde med snart fire restauranter i København, et glimrende bevis på.

For efter at det store internationale medie Bloomberg i januar 2017 kårede Gasoline Grills burger som én af verdens bedste, er kunderne og pengene strømmet ind i en fart, som Gasoline Grill ikke havde forudset.

Det kan aflæses i et nyt årsregnskab for 2017 fra Gasoline Grill. Overskuddet er fordoblet fra 0,7 til 1,4 mio. kr. efter skat trods et år med større investeringer i nye restauranter.

»Omtalen fra Bloomberg har gjort en kæmpe forskel. Selv når det har regnet, har vi haft lange køer,« siger Klaus Wittrup, direktør i og medejer af Gasoline Grill.

I løbet af 2017 åbnede Gasoline Grill sin anden restaurant. Faktisk var lokalerne til en tredje restaurant også fundet. Men Gasoline Grill valgte at udskyde åbningen af den tredje restaurant til 2018.

»Vi fik så travlt, at vi var nødt til at prioritere vores ressourcer, så vi kunne levere den kvalitet og service, der forventes af os,« siger Klaus Wittrup, der er uddannet økonom og har en fortid som forretningsudvikler i Claus Meyers madimperium.

I 2018 har Gasoline Grill hidtil åbnet en restaurant på Christianshavn, og inden for en måned åbnes en restaurant på Vesterport Station i det københavnske.

Klaus Wittrup tør dog godt drømme større.

»Vi vil gerne uden for København, men det kommer ikke til at være til provinsen. Det vil være en udvidelse til udlandet. Det kunne være sindssygt sjovt, selvom det ikke er noget konkret, vi arbejder på lige nu,« siger han.

Tidligere på året havde Gasoline Grill en pop up-restaurant i tre dage på Grand Central-stationen i New York. Det var ifølge Klaus Wittrup en stor succes og har givet burgerkæden mod på mere af udlandet.

BRANCHENYT
Læs også