Erhverv

Musikselskaber forlader Spotify

Warner Music Group og Sony tjener styrtende på salget af musiktjenesten.

Verdens største musiktjeneste Spotify debuterede i april på børsen i New York
Foto: AP Photo/Richard Drew

Da den svenske tech-gigant Spotify i april gik på børsen på opsigtsvækkende manér, valgte Sony kort efter børsnoteringen at sælge halvdelen af sine Spotify-aktier.

Nu går Warner Music den samme vej. Det meddeler Warner Music i en pressemeddelelse, hvor virksomheden beretter om et salg på 75 pct. af sine Spotify-aktier. Det svarer til et beløb på 400 mio. dollars, godt 2,5 mia. kr.

Spotify
  • Spotify er grundlagt af svenskerne Daniel Ek og Martien Lorentzon i 2006.
  • Det blev muligt at bruge musiktjenesten på stationære computee i 2008.
  • I 2009 blev tjenesten lanceret til smartphones.
  • Spotify opererer i 59 lande og har i dag 70 mio. betalende kunder.

De to selskaber var i Spotifys spæde år med til at gøre musiktjenesten til en succes gennem kapitalinvesteringer.

Steve Cooper, der er topchef for Warner Music, meddelte da også mandag, at salget intet har at gøre med troen på Spotify.

»Vi er meget optimistiske omkring musik på abonnement, og vi ved, at tjenesten kun lige er begyndt at nå potentialet på globalt plan. Vi forventer fortsat, at Spotify kommer til at spille en stor rolle i den vækst,« sagde han under en telekonference mandag morgen.

Selskabet kæmper mod konkurrenter som Apple og Amazon, der også har musiktjenester, men på dette område er Spotify størst. Spotify har på månedsbasis 159 mio. brugere samt 70 mio. betalende kunder.

Musiktjenesten hentede for to år siden omkring 500 mio. dollar i ny kapital. Her blev selskabet værdisat til 8,5 mia. dollar, hvilket svarer til ca. 53 mia. kroner.

Læs også
Top job