Erhverv

Medie: Kendt musiktjeneste manipulerer med Beyonce og Kanye Wests lyttertal

Det drejer sig angiveligt om flere hundrede millioner afspilninger, som musiktjenesten Tidal manipulerer med.

Foto: Robin Harper/AP

Brugerne af den kendte musiktjeneste Tidal er ikke så 'crazy in love' med Beyonce, som tjenesten giver udtryk for.

Tidal har fået det til at se ud, som om sange fra de to kunstnere Beyonce og Kanye West, der begge er medejere af Tidal, er blevet afspillet langt mere, end hvad tilfældet rent faktisk er.

Dermed har de to superstjerner fået mere i betaling fra Tidal på bekostning af andre artister. Det skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

Manipulation gennem Tidal får det ifølge avisen til at se ud som om, at sange fra de to kunstnere er blevet lyttet til mere end 320 mio. gange ekstra.

Superstjernerne og deres pladeselskaber får betaling fra musiktjenesten pr. afspillede sang, som de ejer rettighederne til. Dog har brugere af musiktjenesten opdaget, at der er foretaget ekstra afspilninger af sange fra deres kontoer.

En af de brugere er jurastuderende Tiare Faatea fra USA. Ifølge hendes Tidal-konto hørte hun 180 sange fra Beyonces album 'Lemonade' på én dag. Det svarer til 11 timers uafbrudt musik.

»Jeg elsker Beyonce, men 11 timer? Det er ikke sket,« siger hun til Dagens Næringsliv.

Andre brugere rapporterer om afspilninger på tidspunkter, hvor de ikke har været på appen. Det drejer sig bl.a. om brugere fra Danmark og Norge.

Musiktjenesten benægter at have manipuleret med tallene.

I 2015 købte Beyonces mand, Jay-Z, Tidal for 56 mio. dollars, svarende til 387 mio. kr. Siden har tjenesten forsøgt at promovere sig på at levere bedre lyd og et mere eksklusivt tilbud end konkurrenter som Spotify.

Både Beyonce og Kanye West er medejere af musiktjenesten.

Ifølge firmaet selv har tjenesten omkring 3 mio. betalende kunder, men der er før blevet sået tvivl om det tal.

I fjor kom det frem, at den norskudviklede streamingtjeneste stod til at skylde 11 mio. kr. til den norske stat i skatter.

BRANCHENYT
Læs også