Erhverv

Tøjboss gik konkurs og rejste sig: Nu er han blevet 200 mio. kr. rigere

Modemanden Kim Hyldahl var i gulvet, men gjorde så tøjfirmaet Mos Mosh til en kæmpesucces. Han tjente en formue, da han i fjor solgte størstedelen af firmaet, afslører nyt regnskab.

Først gik han konkurs. Så startede han et nyt firma, og syv år senere har Kim Hyldahl, stifter af modehuset Mos Mosh, tjent en formue på at sælge aktiemajoriteten til en tysk investor. Foto: Blitz PR

Den danske iværksætter og modeboss Kim Hyldahl blev forgyldt, da han for lidt over et år siden solgte størstedelen af sit livsværk, tøjfirmaet Mos Mosh, til den tyske kapitalfond Findos Investor.

Et nyt regnskab fra Kim Hyldahls private holdingselskab afslører, at hans formue i 2017 voksede med 203 mio. kr. Langt størstedelen stammer fra, da han afgav 69 pct. af aktierne i Mos Mosh.

Dermed kan modemanden fra Kolding nu kalde sig trecifret mangemillionær. Men det er ikke mange år siden, at tilværelsen så helt anderledes ud.

I 2010 gik Kim Hyldahl konkurs med et andet tøjmærke og satte ifølge Børsen huset til salg. Men trangen til at skabe noget fik ham til at stifte tøjfirmaet Mos Mosh. Det blev en kæmpesucces.

Gennem årene har Mos Mosh tjent millioner på særligt at lave jeans til kvinder. I det netop offentliggjorte regnskab for 2017 fordoblede selskabet sit overskud før skat til 61 mio. kr.

Formuen i Kim Hyldahls holdingselskab er nu på 230 mio. kr. Og den stenrige modemand får fortsat del i Mosh Mosh’ succes, da han ejer 29 pct. af selskabet. Han er desuden fortsat adm. direktør.

Mos Mosh, der kun beskæftiger 27 ansatte, har specialiseret sig i jeans, men har også udvidet sin kollektion til at tælle kjoler og toppe. Særligt det tyske marked er ifølge Børsen stort for Mos Mosh, som har mere end 700 forhandlere i landet.

Læs også
Top job