Erhverv

Anklaget for at stjæle 4.000 kr. af kassen - fik erstatning på 50 millioner

En tidligere medarbejder i den amerikanske fastfoodkæde Chipotle har fået millionerstatning efter anklager om tyveri fra pengeskab.

Den amerikanske fastfoodkæde Chipotle Mexican Grill er blevet idømt millonerstatning til tidligere medarbejder efter en uretmæssig fyring.  Foto: AP Photo

Tal om held i uheld.

En tidligere medarbejder er blevet betalt 50 mio. kr. i erstatning efter en uretmæssig fyring fra den amerikanske fastfoodkæde Chipotle Mexican Grill. 

Det skriver CBS News.

Jeanette Ortiz blev i 2015 anklaget for at stjæle knap 4000 kr. fra et pengeskab fra en Chipotle-butik i Fresno, Californien, hvor hun arbejdede som områdechef.

Den øvre ledelse i Chipotle hævdede, at hendes tyveri var blevet fanget på et overvågningskamera, men da Jeanette Ortiz bad om at se beviser, var beskeden fra ledelsen, at optagelsen var blevet slettet.

Herefter lagde hun sag an om uberettiget fyring.

Søndag blev Chipotle af en californisk jury så beordret til at betale Jeanette Ortiz 50 mio. kr. i erstatning med den begrundelse, at ledelsens fyring ikke blot var uretmæssigt, men også havde forvoldt Jeanette Ortiz stor skade.

Ifølge Chipotles forsvarsadvokat var Jeanette Ortiz vellidt i fastfoodkæden, men ved at stjæle pengene, havde hun krænket virksomhedens tillid. 

Ortiz' egen advokat mente ikke, at anklagen om tyveri havde noget på sig, idet Ortiz op til fyringen havde fået fremragende evalueringer for sit arbejde og desuden havde en årsløn på 435.000 kr.

Advokaten pointerede desuden, at Ortiz stod til at blive forfremmet og således havde udsigt til en lønforhøjelse til 621.000 kr. 

Ifølge juryen havde Jeanette Ortiz været offer for et mislykket forsøg på bagvaskelse fra Chipotles side. Angiveligt af frygt for, at hun ville søge om kompensation for en arbejdsrelateret skade.

I stedet ender Chipotle nu med at betale en betydeligt højere kompensation.

Den kæmpemæssige erstatning er udgjort af 37 mio. kr. for særlig følelsesmæssig belasting og 12 mio. kr. for tab af tidligere og fremtidig løn.

Chipotle Mexican Grill har ikke villet kommentere afgørelsen.

BRANCHENYT
Læs også