Erhverv
0

Facebook opruster sit digitale politi - fanger 21 millioner nøgenbilleder på tre måneder

I løbet af 2017 har Facebook haft stort fokus på at forbedre sine alogritmer, så seksuelle billeder og hadefuldt indhold bliver slettet. Indtil videre er en af delene lykkes.

Facebooks CEO, Mark Zuckerberg, har sat fokus på, at Facebook har rydes for at alt seksuelt indhold, falske profiler og hadefulde kommentarer.  Foto: Bloomberg photo by David Paul Morris

Facebook har sidste år intensiveret sit fokus på de teknologiske algoritmer, der skal fange og fjerne alt indhold, der er i strid med Facebooks reglement.

Og det har tilsyneladende virket. I hvert fald på nogle områder.

Tirsdag kunne Facebook således afsløre, at selskabets teknologiske politi har fjernet ca. 21 millioner billeder, der brød med Facebooks regler for nøgenhed, i årets første tre måneder.

Det skriver CNN.

Faktisk har de store investeringer i Facebooks filtre gjort, at de har fanget 96 pct. af indholdet med seksuelt indhold, før brugerne har reporteret det.

På samme måde har Facebooks investeringer båret frugt på antallet af falske profiler, der bliver fjernet. I første kvartal blev 583 millioner falske konti fjernet, hvilket er en stigning på ca. 15 pct. sammenlignet med kvartalet før.

Til gengæld trives de mange hadefulde kommentarer eller opdateringer stadig på Facebook, selv om de mere krasbørstige af slagsen bryder med Facebook' regler. Selskabets algoritmer har kun fanget 38 pct. af de 2,5 millioner hadefulde kommentarer, der blev fjernet i første kvartal. Resten blev anmeldt af andre brugere.

»Vores teknologi virker stadig ikke godt nok, når det gælder hadefuldt indhold. Så det skal kontrolleres af vores udviklingsteam,« siger Guy Rosen, Facebooks vicedirektør for produktstyring i et blogindlæg.

BRANCHENYT
Læs også