Erhverv
0

Bone’s sagsøgt for at kopiere: Opgiver omstridt produkt

Restaurantkæden er lige nu involveret i en retssag mod en iværksættervirksomhed.

Restaurantkæden Bone’s har allerede overført et beløb til iværksættervirksomheden Dropbucket. Alligevel er parterne stadig involveret i et retsslagsmål. Foto: Bone’s

Den store danske restaurantkæde Bone’s er blevet sagsøgt for at have ladet sig inspirere lige lovlig meget.

Det er den danske iværksættervirksomhed Dropbucket, der har hevet Bone’s i Sø- og Handelsretten med krav om erstatning og forbud mod flere efterligninger af Dropbuckets hovedprodukt, en engangsskraldespand.

Det viser dokumenter fra sagen, som Finans har fået indsigt i.

Helt konkret mener Dropbucket, at Bone’s har droppet et stort indkøb af Dropbuckets skraldespande og i stedet selv har fået produceret en kopiskraldespand.

»Bone’s har bevidst lagt sig så tæt op ad Dropbucket-spanden, at der er tale om en slavisk kopi eller i hvert fald en tilstræbt lighed mellem produkterne,« skriver Dropbuckets advokat i sagen, Anders Valentin fra Horten Advokatpartnerselskab, i sit påstandsdokument.

Her er de to skraldespande, som sagen handler om:

Iværksættervirksomheden, hvis skraldespande typisk bruges til festivaler og store begivenheder, sendte i slutningen af 2015 en vareprøve til Bone’s-direktøren Jan Vinther Laursen.

Herefter havde parterne korrespondance om et muligt indkøb af Dropbuckets skraldespande.

Handlen blev dog aldrig til noget, og efterfølgende fik Bone’s produceret over 400.000 engangsskraldespande til brug i kædens restauranter.

Det fik Dropbucket til at beskylde Bone’s for produktefterligning og tilbyde et forlig på 175.000 kr.

Parterne nåede dog ikke til enighed om et forlig, og derfor stævnede Dropbucket restaurantkæden.

Dropbucket har opgjort sit tab på Bone’s’ manøvre til at være på 535.000 kr. Men fordi Bone’s allerede har overført 87.500 kr. og af »procesøkonomiske årsager«, har Dropbucket kun krævet et erstatningsbeløb på 274.000 kr.

Samtidig har Dropbucket krævet, at Bone’s skal anerkende sin produktefterligning og forbydes at producere og indkøbe den omstridte skraldespand i fremtiden.

Bone’s har dog erklæret, at kæden ikke længere vil bruge den omstridte skraldespand.

Advokat Lasse Søndergaard Christensen fra Gorrissen Federspiel, der repræsenterer Bone’s i sagen, forklarer over for Finans, at den omstridte skraldespand har vist sig at have negative funktioner på restaurantkædens politik i forhold til genanvendelse af mad og affaldssortering.

Derfor vil den ikke længere blive produceret, indkøbt eller anvendt, hvorfor retssagen nu alene handler om erstatningsbeløbet.

Her kræver Bone’s frifindelse.

»Bone’s har i løbet af sagen valgt at være meget pragmatisk. Uanset juridisk vurdering har Bone’s valgt at standse al brug og erklære aldrig at ville bruge (skraldespanden, red.) igen, og uanset juridisk vurdering har Bone’s valgt at betale et beløb til Dropbucket for at undgå besvær og omkostninger ved en sag, hvor omkostningerne ikke ville have nogen fornuftig sammenhæng til det omstridte beløb,« skriver Lasse Søndergaard Christensen i sit processkrift i sagen.

Der er endnu ikke berammet en dato for domsafsigelse.

BRANCHENYT
Læs også