Erhverv

Guldet vælter ind hos Frankrigs rigeste mænd - så meget rigere er de blevet i år

Frankrigs rigeste personer skraber markant mere til sig. Mens verdens største formuer stiger stille og roligt i resten af verden, eksploderer de i Frankrig.

Bernard Arnault (th.) sammen med sin søn Antoine Arnault. Foto: Arkiv. Foto: AP Photo/Jacques Brinon

Det er gode tider for rigmændene rundt om i verden. De skraber mere og mere til sig i det økonomiske opsving.

Men særligt i Frankrig strømmer pengene ind til de allermest velhavende franskmænd. Formuen hos landets 13 rigeste personer er siden januar vokset med ikke mindre end 27,6 mia. dollars eller ca. 174 mia. kr. Det svarer til, at deres pengetanke er vokset med 12 pct. på godt fire måneder.

Det skriver Bloomberg.

Stigningen i de franske rigmænds formue er usædvanlig høj, hvis man sammenligner med de allerrigeste personer i andre lande. F.eks. er de 500 største formuer i verden kun steget 0,7 pct. siden årsskiftet.

Meget af guldstrømmen til Frankrigs rigmænd tilfalder dog landets to rigeste personer, Bernard Arnault, der er blevet rig på at sælge franske luksusvarer som modetøj og dyr champagne, og Francois Pinault, formand og CEO i Kering, der står bag store luksusmærker som Gucci.

Alene de to har øget deres formue med 22,3 milliarder dollars i år. Det sker i særlig grad, fordi salget af luksusvarer stiger markant på nethandel i denne tid, ligesom efterspørgslen på luksusvarer går strækt frem i Kina. Derudover vælter pengene ind i Bernard Arnaults auktionshus med kunst, Christie's.

Bernard Arnault er lige nu Europas rigeste mand med en anslået formue på 76,4 mia. dollars, mens Frankrigs næstrigeste mand, Francois Pinault, er noget længere nede på den europæiske liste med en formue 35,5 milliarder dollars.

Der er dog stadig langt op til verdens rigeste mand, Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos, med en pengekasse på over 132 mia. dollars.

Læs også
Top job