Erhverv

Dansk landbrugsgigant får rekordresultat - kapitalfond står på spring

DCH International skovler penge ind på produktion af grise i Rumænien og er midt i en udvidelse på 50 pct. De danske landmænd, der ejer selskabet, har udsigt til en regulær jackpot, hvis de aktuelle forhandlinger med kapitalfonden Polaris falder på plads.

Den danskejede landbrugskoncern DCH har kurs mod en årsproduktion på 600.000 grise. Selskabet forhandler lige nu med kapitalfonden Polaris, som er interesseret i at blive majoritetsaktionær.
Foto: Charlotte de la Fuente

Den danskejede landbrugskoncern DCH International har det seneste år tjent flere penge end nogensinde før, og omsætningen har for første gang rundet en halv milliard kr. De kommende år vil byde på meget mere vækst, og koncernen er aktuelt i forhandlinger med en kapitalfond, som kan sætte turbo på ekspansionen.

DCH, som er ejet af knap 100 danske landmænd, har etableret en kæmpe svineproduktion fordelt på flere farme i Rumænien. Selskabets omsætning voksede i 2017 med 24 pct. til 510 mio. kr., og driftsindtjeningen steg 17 pct. til 133 mio. kr. Det fremgår af selskabets 2017-regnskab, som netop er offentliggjort...

BRANCHENYT
Læs også