Erhverv

Fastfood-gigant taber millioner - skyder skylden på metrobyggeri

Fastfood-koncernen Nordic Service Partners A/S, der blandt andet ejer Burger King i Danmark, præsenterer i sit seneste regnskab et underskud på 6,7 mio. kr. Koncernen skyder skylden på metrobyggeriet i København.

Det er blandt andet de to restauranter på Rådhuspladsen, der er blevet påvirket af metrobyggeriet.

Foto: Stine Bidstrup

Det er masser af penge at hente på en bøf imellem to stykker brød, men ikke hvis man driver restauranter i nærheden af Københavns metrobyggeri.

De seneste fem år har den svenske fastfoodkoncern Nordic Service Partners A/S tabt millioner. Det seneste regnskab for 2017 er ingen undtagelse. Her fremviser selskabet nemlig et underskud på 6,7 mio. kr.

Og det er ikke det eneste, der er uændret.

Siden 2013 har selskabet til dels forklaret sit underskud med det københavnske metrobyggeri, og den forklaring fastholder man.

»Årets resultat, der er utilfredstillende, er påvirket af metrobyggeri i København,« skriver virksomheden i ledelsesberetningen i regnskabet.

Nordic Service Partners danske direktør, Peter Nielsen, vil ikke kommentere på metrobyggeriets indvirkning på det seneste regnskab, men henviser til en udtalelse fra sidste år, hvor han udtalte til Berlingske:

»Der er meget afspærring, så det var i flere måneder svært at komme ind på Burger King, og det har haft en stor betydning for vores resultat, for Burger King i København er en af vores mest betydningsfulde restauranter.«

Det er særligt restauranterne ved Rådhuspladsen og Nørreport station, der har været ramt af byggeriet.

Koncernen oplyser i ledelsberetningen, at man har indhentet en støtteerklæring fra holdingselskabet bag Nordic Service Partners A/S, som sikrer økonomisk støtte indtil d. 31. december 2018, såfremt det vil blive nødvendigt. Selskabet forventer et mindre overskud i 2018 på trods af, at metrobyggeriet ikke er færdigt på det tidspunkt.

Nordic Service Partners blev grundlagt i 2004 og er Nordens største fanchisekoncern. Selskabet ejer over 60 Burger King-restauranter i Sverige og Danmark, hvor de også ejer KFC-franchiser samt restauranter i den amerikanske dinerkæde TGI Fridays.

BRANCHENYT
Læs også