Erhverv

Direktør stopper i kendt bryghus: Nu skal han styre milliardimperium

Daniel Barslund skal være direktør i sin fars livsværk. Det har altid været min drøm, fortæller han.

Daniel Barslund lægger ikke skjul på, at han nu har taget første skridt mod at overtage sin fars livsværk. Foto: Stine Bidstrup

Bornholms rigeste mand, fiskeren Kristian Barslund Jensen, tager nu første skridt på vejen mod at give sit milliardimperium videre.

Sønnen Daniel Barslund skal således være ny direktør i familiens store koncern Ocean Prawns. I den forbindelse stopper Daniel Barslund som adm. direktør i Svaneke Bryghus, som familien Barslund ejer 80 pct. af.

»Dette er første skridt i generationsskiftet i familien. Det har i mange år været min drøm at tage dette skridt. Engang troede jeg, at jeg skulle være fiskeskipper, men jeg fandt hurtigt ud af, at det er bedre, at jeg bliver på landet,« siger Daniel Barslund til Finans.

Selvom han nu skal være direktør i familiens koncern, forbliver hans far på 68 år øverste chef.

»Vi kommer til at køre et parløb over de forhåbentligt næste mange år. Vi har mange firmaer under os, og dem skal jeg hjælpe med at tage hånd om. Samtidig får jeg ansvaret for meget af den daglige drift og skal være med til at træffe beslutninger,« siger Daniel Barslund.

Ocean Prawns
  • Kristian Barslund Jensen ejer 60 pct. af Ocean Prawns, mens sønnerne Daniel Barslund og Martin Barslund Juel Jensen hver ejer 20 pct.
  • Kristian Barslund Jensen, som var med til at stifte virksomheden i 1976, er adm. direktør i virksomheden, mens sønnerne sidder i bestyrelsen. Daniel Barslund skal nu være direktør
  • Ocean Prawns, som har adresse i Nexø på Bornholm, har tre rejetrawlere, der fisker i Canada, Grønland samt ved den norske øgruppe Svalbard
  • Ud over at drive en fiskerivirksomhed investerer Ocean Prawns også i fast ejendom og en lang række andre virksomheder - primært fødevarevirksomheder på Bornholm

Svaneke Bryghus skal nu ud at finde en ny direktør, og Daniel Barslund håber, at den nye chef for bryghuset kan begynde den 1. august.

»Derefter vil jeg nok skulle lære vedkommende op i en måned, inden jeg kan begynde i mit nye job den 1. september,« siger han.

Ocean Prawns beskæftiger i alt 500 medarbejdere på verdensplan og har i 40 år arbejdet med rejefiskeri.

Derudover er Ocean Prawns involveret i 82 andre virksomheder. Det er virksomheder, der gør sig inden for ejendomme, fiskeudstyr, beklædning, solceller og nydelsesprodukter.

BRANCHENYT
Læs også