Erhverv
0

Kendt undertøjskæde klædt af: Millionerne fosser ud

På syv år har ejeren af Femilet tabt 75 mio. kr.

Lingeri til kvinder er ikke en god forretning for Femilet, der har hovedsæde i Ikast.

Ejeren af det kendte undertøjsfirma Femilet med base i Ikast må igen indkassere et stort milliontab.

Femilet, der siden 2010 har været ejet af den franske undertøjsproducent Groupe Chantalle, kom ud af 2017 med et underskud på 8,4 mio. kr. efter skat.

Dermed har ejeren på syv år tabt 75 mio. kr.

Det nye millionunderskud er »utilfredsstillende,« skriver ledelsen i det nye regnskab. Her fremgår det, at Femilet fortsat er i gang med den omfattende turnaround, der blev sat i gang, kort tid efter at Groupe Chantalle købte den danske lingerivirksomhed.

Femilet har eksisteret siden 1923 og designer og sælger lingeri, undertøj, badetøj samt nattøj til kvinder. Det sker både herhjemme og i udlandet gennem egne konceptbutikker, stormagasiner og specialhandlen.

Ejeren, Group Chantalle, har tidligere måttet tilføre 22 mio. kr. i frisk kapital for at sikre driften. Og selvom pengene fosser ud, vil franskmændene stadig investere i deres danske undertøjsforretning.

»Selskabets aktionær fortsætter med at bakke op om og yde finansiel støtte til selskabet for at sikre et langsigtet finansielt grundlag for driften,« lyder det i regnskabet.

Adm. direktør i Femilet, Rasmus Leth Johanson, har tidligere udtalt til Ritzau Finans, at den franske ejer ikke har sat et mål for, hvornår Femilet skal give overskud.

»Der er ingen talmæssig plan for, at det skal være på det ene eller det andet tidspunkt. Vi følger den proces, der er lagt, og så arbejder vi rent talmæssigt et år af gangen,« sagde direktøren.

Femilet beskæftiger cirka 100 medarbejdere. Selskabet forventer et forbedret resultat i 2018.

BRANCHENYT
Læs også