Erhverv

De seks værste typer af "kommer-altid-for sent-mennesker"

Vi kender dem godt: De kommer ofte eller altid for sent med en undskyldning. Her er de værste eksempler, og hvad de udstråler.

Der er ikke noget ret meget værre end at skulle vente på folk, der ikke kan komme til tiden. når mødet skal begynde. Tegning: Rasmus Sand Høyer

De fleste har oplevet folk, der notorisk kommer for sent til aftaler eller møder. Men der er forskellige typer blandt dem, der ikke kan finde ud af at overholde aftaler.

De mange undskyldninger varierer også. Her har stifteren af rekrutteringsbureauet Vanderbloemen Search Group, William Vanderbloemen, samlet seks udvalgte typer for Forbes.com, og hvordan deres opførsel påvirker omverdenens opfattelse af dem.

De seks værste slags jeg-kommer-for-sent-mennesker:

1. "Den hektiske"

De fleste har oplevet denne udgave. De stormer ind i et lokale - ofte med vådt hår - og forstyrrer alle de andre, som kom til tiden og egentlig var godt i gang.

Signal til omverdenen: "Jeg er en dramaqueen/king."

2. "Den overrumplede - også kendt som den selvoptagede"

Har du oplevet, at en eller anden valser ind til et aftalt møde og ikke engang opdager, at han/hun er for sent på den? Vedkommende siger måske endda: "Gud, har I ventet på mig?"

Signal til omverdenen: "Jeg er mere vigtig end jer".

3. "Kunne ikke drømme om at sige undskyld"

Her er typen, som bare kommer dryssende og er totalt ligeglad. Og hvis man ikke kan komme til tiden, er man måske også ligeglad med de arbejdsopgaver, man skal løse.

Signal til omverdenen: "Jeg er helt ligeglad".

4. "Offeret"

Vedkommende begynder straks på en længere beretning om, at "I vil simpelthen ikke tro på, hvad der skete for mig". Lige præcis. Vi tror ikke på det, og ingen gider ansætte nogen, der konstant ser sig selv som et offer for omstændighederne.

Signal til omverdenen: "Jeg er et uforvarende offer".

5. "Den hensynstagende"

Sender gerne en mail eller sms, der forklarer, hvorfor vedkommende er sent på den. Det er selvfølgelig hensynsfuldt, men når han/hun samtidig kommer ind ad døren med en Starbucks-kaffe i hånden, bliver det lidt mistænkeligt.

Signal til omverdenen: "Lad være med at tro på mig".

6. "Den kronisk forsinkede"

Dette er den værste af alle kom-for-sent-typerne. At komme til tiden er et tegn på, at man har bare lidt styr på sit liv. Det er i orden at komme for sent en enkelt gang, men konstant?

Signal til omverdenen: "I kan ikke stole på mig".

(kilde: Forbes)

Læs også
Top job