Erhverv

Byggematador gik konkurs: Nu skovler sønnen penge ind

Anders Mayland er end ikke 30 år, men har alligevel skabt et imperium med en årlig indtjening på næsten 100 mio. kr.

Far og søn, Bjarne og Anders Mayland, driver sammen ejendomsudviklingsvirksomheden Maycon, der er en del af Anders Maylands koncern, som har en egenkapital på over 300 mio. kr. Foto: Tony Nielsen

29 år og god for over 300 mio. kr. Den sætning kan Anders Mayland med god samvittighed tage på sig.

På ganske få år har han skabt et forretningsimperium, der i 2017 gav et overskud efter skat på 93 mio. kr. Det er tæt på en fordobling af resultatet sammenlignet med året forinden.

Det viser et nyt regnskab fra Anders Maylands ejendoms- og byggekoncern Mayland Holding CPH ApS. Koncernen er involveret i en lang række prestigefyldte byggeprojekter og har de seneste år udviklet over 1.000 bygninger inden for bolig, kontor og detail.

Selv kalder tømreruddannede Anders Mayland overskuddet på 93 mio. kr. i 2017 for meget tilfredsstillende.

»Bundlinjen er et udtryk for, at vi og vores samarbejdspartnere i fællesskab opnår de mål, vi har sat os gennem en langsigtet strategiplan med projekter som Tobaksbyen i Søborg, Støberiet i Nykøbing Falster og Toldbodhuse i Odense, der tidligere på året blev solgt til Dades,« skriver han i en mail til Finans om det nye regnskab.

Anders Mayland har ikke sine evner som byggematador fra fremmede. Hans far er således Bjarne Mayland, der gennem flere årtier var kendt som Næstveds private pengetank.

Byggematadoren, der spyttede millioner og atter millioner i byens kultur- og sportsliv gennem sit ejendomsselskab Danton, som har bygget huse for tusinder af danskere.

Men i 2011 krakkede Danton, og et år senere gik Bjarne Mayland personligt konkurs, så han måtte gå fra hus og hjem.

Siden blev Bjarne Mayland ansat som projektudvikler i sin søns koncern og har på den måde lavet et anderledes slags generationsskifte.

På nuværende tidspunkt arbejder far og søn tæt sammen. Men med tiden er det planen, at Anders Mayland skal drive forretningen mere eller mindre på egen hånd, fortæller han.

»Indtil da er jeg naturligvis meget glad for at kunne trække på Bjarnes kompetencer, da han gennem mere end 40 år i byggebranchen har opbygget et stærkt netværk og en knowhow, der er værdifulde aktiver i forretningsudviklingen,« skriver Anders Mayland.

Det er hans forventning, at Mayland-koncernen i 2018 fortsætter fremgangen. I løbet af året vil koncernen sætte gang i ejendomsprojekter i Ringsted og Fredericia.

Læs også