Erhverv

Ib Kunøe har tjent 750 mio. kr. på et år

Erhvervsmanden og milliardæren Ib Kunøe har stor succes med sine investeringer. Særligt to børsnoterede selskaber skæpper i kassen.

Det er Ib Kunøes hustru, Lone Schøtt Kunøe, der er adm. direktør i Consolidated Holdings.

Pengene vælter ned i lommen hos den danske it-rigmand Ib Kunøe.

På bare et år har den 74-årige erhvervsmand øget sin formue med 750 mio. kr. Det viser et netop offentliggjort regnskab fra hans selskab Consolidated Holdings.

Det er især store kursstigninger i selskaberne Atea og Columbus, som Ib Kunøe ejer en stor del af, der har fået it-milliardærens formue til at vokse.

Ib Kunøes selskab, som han ejer sammen med sønnen Jacob Rosenstrand Kunøe, har nu en egenkapital på 3,8 mia. kr. Og meget tyder på, at formuen i år vil vokse yderligere.

»Efter regnskabsårets udløb er børskurserne for Atea ASA og Columbus A/S steget i forhold til kurserne pr. 31. december 2017. På nuværende tidspunkt (18. maj 2018) viser dagsværdiregulering og udbytteindtægter fra investeringerne således et samlet positivt afkast på 386,6 mio. kr.,« skriver Ib Kunøe i regnskabet.

Udover store aktieposter i Atea og Columbus har Consolidated Holdings større og mindre investeringer i en række selskaber inden for bl.a. sejlbåde, pakkemaskiner, ejendomme og pr-bureauer.

Investeringerne er sket for de penge, som Ib Kunøe i sin tid tjente på at stifte og siden sælge Mercuri Urval i Danmark.

Det er Ib Kunøes hustru, Lone Schøtt Kunøe, der er adm. direktør i Consolidated Holdings. De seneste fem år har familiekoncernen tjent i alt 1,5 mia. kr.

På Berlingske Business’ seneste liste over landets rigeste var Kunøe-familien nummer 26.

Læs også