Erhverv

De selvkørende biler accelererer: Milliarderne strømmer ind

En japansk bank investerer nu 14 mia. kr. i General Motors selvkørende biler. Samtidig har Fiat fået en ordre på 62.000 biler, som skal leveres til Waymo, der udvikler selvkørende biler.

Hvor er rattet? General Motors sender senere i år en selvkørende bil ud på de amerikanske landeveje. En japansk bank tror så meget på projektet, at den netop har investeret 14 mia. kr. i det.
Foto: GM

Den japanske bank SoftBank Group har netop offentliggjort en beslutning om at investere 14 mia. kr. i General Motors selskab Cruise, som udvikler selvkørende biler.

Nyheden får General Motors aktien til at brage op med mere end 11 pct.

Investeringen er en af de største, der nogensinde er foretaget i selvkørende teknologi, og den kan indikere, at General Motors (GM) har fat i noget spændende i en branche, hvor det ellers er selskaber, som Tesla og Uber, der løber med de fleste overskrifter.

Med investeringen køber SoftBank Group ifølge Reuters knap 20 pct. af aktierne i GM-selskabet Cruise. Handlen værdisætter Cruise til 74 mia. kr., hvilket siger noget om, at selvkørende biler ikke længere er ren science fiction. GM købte Cruise for to år siden for 6 mia. kr.!

GM's adm. direktør Mary Barra oplyser ifølge Reuters, at selskabet venter at de selvkørende biler er klar til kommerciel brug i 2019.

En af konkurrenterne bliver Waymo, der er ejet af Googles moderselskab, Alphabet. Waymo har i dag bestilt 62.000 biler hos Fiat. Bilerne skal brugets som selvkørende taxaer, og de første ventes allerede at blive taget i brug i USA senere i år. Det er planen, at kunderne til den tid kan bestille en førerløs taxa via Waymos app.

BRANCHENYT
Læs også