Erhverv

Ikke mere rock'n'roll: Millionunderskud for ikonisk restaurantkæde

For tredje år i træk har Hard Rock Café underskud.

Hard Rock Café oplever stort underskud. Foto: Ricky John Molloy

Danskerne siger nej til spareribs, milkshakes og t-shirts med logo fra restaurantkæden Hard Rock Café.

Det danske datterselskab, der driver restauranten på Rådhuspladsen i København, har for tredje år i træk præsenteret et regnskab med underskud. Denne gang er det på 10,8 mio. kr.

Resultatet for 2017 var dog en smule bedre end i 2016, hvor Hard Rock Café havde sit værste år nogensinde med et tab efter skat på 14,7 mio. kr. Derudover kan cafékæden glæde sig over, at omsætningen er steget en smule til 44,2 mio. kr.

Det danske datterselskab regner med, at restauranten på Rådhuspladsen i København vil opleve bedre dage i 2018.

»Der forventes forbedrede resultater for 2018,« står der i ledelsesberetningen.

Siden 1971, da Hard Rock Café slog dørene op til den første restaurant i London, har kæden fungeret som restaurant kombineret med et minirockmuseum. På den danske restaurant er det f.eks. muligt at nyde sin cheeseburger eller curly fries under Lars Ulrichs trommesæt, der hænger under loftet på restauranten.

Koncernen har siden 2007 været ejet af Seminole-indianerstammen fra Florida i USA, der købte Hard Rock Café-kæden for 965 mio. dollars. Stammen har gennem en årrække drevet kasioner og tjener penge på guidede ture med jagt og fiskeri i Florida.

I 2016 måtte selvsamme ejer skyde 30 mio. kr. ind i det danske datterselskab for at sikre driften.

Hard Rock Café har 134 restauranter i 50 lande verden over fra Vietnam til Malta. Den globale ekspansion startede i 1982, da grundlæggerne Isaac Tigrett og Peter Norton åbnede restauranter i USA.

De trak sig ud af kæden i henholdsvis 1990 og 1996.

Læs også
Top job