Erhverv

Tesla er godt på vej ud af sit "produktionshelvede"

Teslas stifter Elon Musk siger, at bilproducenten når op på 5000 stk. Model 3 om ugen i slutningen af juni efter åbning af ny produktionslinje.

Tesla er på vej ud af sit produktionshelvede og regner med at kunne producere 5000 stk. af Model 3 om ugen inden udgangen af denne måned. Foto: David Paul Morris/Bloomberg .

Aktiemarkedet er igen begyndt at tro på Teslas stifter Elon Musk og hans løfter om en væsentlig højere stykproduktion af Tesla Model 3.

På Teslas generalforsamling tirsdag fortalte Elon Musk, at han nu er »ret sikker« på, at Tesla vil være i stand til at bygge 5000 stk. af fabrikkens Model 3 om ugen inden udgangen af juni, skriver Bloomberg.

Tesla har tidligere omtalt det som et sandt "produktionshelvede", da man skulle gå fra at være en form for håndbyggerfabrik til egentlig masseproduktion af biler.

Og Tesla har flere gange måtte undskylde for, at fabrikken ikke har været i stand til at levere de lovede biler hurtigt nok.

Skiftet i troen på Tesla er kommet, efter fabrikken har sat endnu en produktionslinje i gang - det er den tredje - og dermed sandsynligvis kan levere det lovede antal. Tesla aktien steg på et tidspunkt med 1,7 pct. i den sene handel tirsdag.

»Den største hindring for produktionen er samlebåndet. Vi kan måske nok nå op på 5000 enheder med de oprindelige to produktionslinjer, men med den tredje er jeg meget overbevist om, at vi kan overgå 5000 enheder om ugen,« lød det fra Elon Musk.

Elon Musk fortalte også aktionærerne, at det er essentielt at nå målet på 5000 enheder om ugen, hvis hans forudsigelser om overskud og cashflow for andet halvår skal holde stik.

Læs også
Top job