Erhverv

Kasi-Jesper fordobler krav mod Pandora til 1,4 mia. kr.

Jesper Nielsen får nu hjælp af Kammeradvokaten og Skat til at inddrive et krav mod Pandora. Samtidig hæver han kravet betragteligt.

Jesper Kasi Nielsen jagter næsten 1,4 mia. kr. fra Pandora på grund af en salgsaftale fra 2010. Foto: Rune Aarestrup Pedersen.

Samtidig med, at Jesper "Kasi" Nielsen har fået nye allierede i skikkelse af Kammeradvokaten og Skat, har den farverige entreprenør næsten fordoblet sit krav mod det børsnoterede smykkefirma Pandora til 1,449 mia. kr.

Kravet stammer fra en såkaldt earn out-aftale fra 2010, da Pandora købte Jesper Nielsen og hans familie ud af smykkefirmaet. Aftalen betød, at familiens selskab, Kasi ApS, fik 385 mio. kr. udbetalt her og nu, mens yderligere en betaling skulle falde i 2015 baseret på indtjeningen i Pandora Central Western Europe (Pandora CWE).

Men Pandora nedskrev hurtigt forpligtelsen til et rundt 0, da datterselskabet pludselig stoppede med at tjene penge. Først da earn out'en var udløbet, vendte udviklingen for Pandora CWE, der sidste år tjente 833 mio. kr. efter skat.

Jesper "Kasi" Nielsen har gennem hele forløbet beskyldt Pandora for at have manipuleret med tallene for at undgå at betale ham flere penge, og fredag kunne Berlingske fortælle, at han nu får assistance af Kammeradvokaten og Skat til at inddrive pengene.

Og det bliver altså et noget større beløb end de 761 mio. kr., som familien Nielsen har bogført i regnskabet for Kasi ApS.

Jesper Nielsen oplyser til Finans, at han har justeret kravet på baggrund af en tilbageskrivning af det overskud, som Pandora CWE realiserede i 2017.

»Nu er det ikke bare ham den tossede ude fra Vestegnen, der står og råber, at Pandora skylder penge. Nu er det også Boris Frederiksen (fra Kammeradvokaten, red.), og så er det en helt anden maskine, der kommer bag.«

Jesper "Kasi" Nielsen

»Det var nøjagtigt det tal, som vi kom frem til, allerede da jeg solgte, og jeg ved, at det også er sådan, det udviklede sig,« siger Jesper Nielsen, der ikke har meget til overs for Pandora.

»Det er uanstændigt, at man behandler en nøglefigur på den måde bare for at spare penge. Det er jo til grin at påstå, at CWE ikke har tjent penge i fem år, men forretningsverdenen er brutal, og hvis de kunne slippe afsted med det, så havde de gjort det,« siger han og fortsætter:

»Men nu er spillepladen ændret. Nu er det ikke bare ham den tossede ude fra Vestegnen, der står og råber, at Pandora skylder penge. Nu er det også Boris Frederiksen (fra Kammeradvokaten, red.), og så er det en helt anden maskine, der kommer bag.«

Pandora har ingen kommentarer.

Læs også
Top job