Erhverv
0

Rigmand sætter millioner til på kendt kaffekæde

Mangemillionæren Christian Dyvig er parat til at skyde flere penge i kaffekæden Riccos, der drømmer om at komme til udlandet.

Ricco Sørensen solgte i januar 2017 halvdelen af livsværket Riccos til finansmanden Christian Dyvig. Foto: Anders Birch.

Det koster millioner at udbrede den kendte danske kaffekæde Riccos, der er ejet af stifter Ricco Sørensen og finansmanden Christian Dyvig.

Ricco Sørensen solgte i januar 2017 halvdelen af sit livsværk til mangemillionæren Dyvig. Sammen har de planer om at åbne flere kaffebarer herhjemme og føre kæden til storbyer i udlandet.

Men vokseværket har sin pris. I 2017 kom Riccos Kaffe ud med et underskud på 3,2 mio. kr., afslører et nyligt offentliggjort regnskab. Underskuddet har sendt egenkapitalen i minus med 1,1 mio. kr.

»Årets resultat skyldes en betydelig ekspansion og opstartsomkostninger i forbindelse med åbning af fem nye kaffebarer,« skriver adm. direktør Ricco Sørensen i det nye regnskab.

For at sikre driften har Christian Dyvig konverteret 2,8 mio. kr. af kaffekædens gæld til egenkapital.

»Selskabets anpartshaver vil herudover sikre tilførsel af yderligere likviditet, såfremt der måtte opstå behov herfor,« lyder det i regnskabet.

Christian Dyvig er bl.a. kendt som medejer af Kompan, tidligere topchef i Lundbeckfonden og tidligere partner i kapitalfonden Nordic Capital. Han betalte et hemmeligt beløb for halvdelen af Riccos Kaffe og afslørede i forbindelse med investeringen, at planen er at føre kaffekæden til europæiske storbyer som Barcelona, Paris og Hamborg.

Indtil videre har Riccos Kaffe 15 kaffebarer, hvoraf størstedelen ligger i København. I år forventer kaffekæden en forbedret indtjening, men skriver også i regnskabet, at der fortsat skal bruges penge på at ekspandere.

Ricco Sørensen åbnede sin første kaffebar i 2001 på Vesterbro i København. Indtil at Christian Dyvig kom med i ejerkredsen, blev kaffekæden drevet som et enkeltmandsfirma. Nu er det et anpartsselskab, og regnskabet for 2017 er virksomhedens første offentlige af slagsen.

Hvor meget Christian Dyvig betalte for at blive medejer af Riccos Kaffe er hemmeligt. Gennem hans selskab C.P. Dyvig & Co. A/S er han god for 94 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også