Erhverv

Budkrig erklæret - Comcast trumfer Disney

Det amerikanske medieselskab Comcast har officielt lanceret sit bud på 21st Century Fox, og dermed forsøger selskabet at trumfe Walt Disney, som allerede har en betinget aftale om at købe 21st Century Fox.

Foto: Joy Asico/AP

Onsdagens bud lyder på 35 dollar per aktie i 21st Century Fox, og det værdisætter selskabet til 65 mia. dollar. Tilbuddet til aktionærerne i 21st Century Fox er om kontantbetaling, mens Disneys bud på selskabet forudsætter en betaling i aktier. Samtidig er Comcasts bud, ifølge koncernen selv, 35 pct. over Disneys bud.

Buddet fra Comcast har været varslet af selskabet, som allerede i maj meddelte, at et bud var på vej, at det ville være højere end Disneys, og at det ville være på kontant basis. Med onsdagens melding har Comcast holdt sit løfte, og det kommer blot dagen efter, at den amerikanske telegigant AT&T fik rettens ord for, at den godt på overtage et andet indholdsselskab, Time Warner. Den melding om en godkendelse af AT&T's vertikale overtagelse af Time Warner blev betragtet som et signal om, at flere andre lignende handler vil følge efter. Og det skete altså allerede onsdag...

BRANCHENYT
Læs også