Erhverv

Aarhus' dårligst klædte forretningsmand tjener igen trecifret millionbeløb

For fjerde år i træk giver Hommelhoff-familiens investeringsselskab et overskud på den sjove side af 100 mio. kr.

Den 61-årige Claus Hommelhoff kan stadig kalde sig en af Danmarks mest succesrige forretningsmænd. Foto: Katrine Marie Kragh

Han begyndte at investere som 13-årig, men en af Aarhus’ mest succesrige forretningsmænd er ikke blevet mindre træfsikker med alderen.

Den 61-årige Claus Hommelhoff, der sammen med sine børn ejer et spindelvæv af virksomheder gennem investeringsselskabet CBH, kunne i 2017 lægge lige knap 150 mio. kr. til den i forvejen velpolstrede formue. Det fjerde trecifrede millionoverskud på stribe.

Blå bog
 • Født i Odense 15. december 1956, men har boet i Aarhus i snart 40 år.
 • HA Handelshøjskolen i Odense
 • Cand.Oecon Aarhus Universitet
 • 1984: Systemkonsulent Landbrugets EDB-central
 • Revisor hos Busch-Sørensen, Århus
 • 1986: Stifter Plan-Invest Århus og Plan-Invest Odense sammen med Birgit Hommelhoff
 • 1988: Stifter Plan Safe – senere Formuepleje - sammen med Birgit og vennen Erik Møller.
 • 1990: Lukker de to Plan-Invest selskaber efter aktiekrise. Fondene bruger begge terminsforretninger, som man er usikker på den fortsatte lovlighed af.
 • 2017: Blev involveret i den verserende sag om Hummels tidligere direktør Søren Schriver, som blev bortvist og anmeldt for muligt mandatsvig. Schriver sidder i dag i Pilgrims bestyrelse. Sagen efterforskes stadig.
 • 2018: Familien ejer i dag 36,25 pct. af aktierne i Formuepleje via Aktieselskabet CBH. Claus Hommelhoff er fortsat tilknyttet som rådgiver. Er involveret i flere byggerier bl.a. Lighthouse og Lighthouse 2. Han er klummeskriver i JP Aarhus.
 • Er far til tre voksne børn samt Felix på 3 år.

Hommelhoffs evner som forretningsmand er uomtvistelige, og så kan man tillade sig at opsummere årets kanonresultat så afdæmpet, som det er tilfældet i CBH’s regnskab:

»Ledelsen finder årets resultat tilfredsstillende og på niveau med det året forventede.«


Allerede som 16-årig hjalp Claus Hommelhoff venner og familie med at investere. Og da han var med til at stifte kapitalforvalteren Formuepleje i 1986, kunne endnu flere følge hans råd. Den dag i dag er han fortsat seniorrådgiver på stedet. Hommelhoff-familien ejer 37 pct. af Formuepleje, og da biksen i 2017 gav et overskud på 179 mio. kr., smittede det også pænt af på CBH.

Foruden Formuepleje ejer CBH alt fra ejendomsselskaber, det ikoniske designfirma Hoptimist og en andel i fodboldklubben Aarhus Fremad - blot for at nævne et lille udpluk.

Faktisk ejer Claus Hommelhoff blot 10 pct. af CBH. Resten har han givet videre til sine tre ældste børn. Han er lidt af en nærigpind, bilen er en brugt Audi 8, og han kalder sig selv Aarhus’ dårligst klædte forretningsmand. Forretningsmand, ikke rigmand, det ord hader han.

Men 10 pct. af årets resultat på 150 mio. kr. er også en slags penge, men det får formentlig ikke Claus Hommelhoff til at købe ny bil af den grund.

»Så snart du sætter dig ind i sådan en bil første gang, falder dens værdi. Derfor gider jeg ikke købe nye biler,« sagde Claus Hommelhoff i april et stort interview med Finans, som kan læses i fuld længde her:

Investeringskonge sover roligt om natten: »Det giver stress at følge sine investeringer minut for minut«

Ikke alt, Hommelhoff-familien rører ved, bliver til guld. End ikke et smykkefirma. I 2015 købte CBH smykkefirmaet Pilgrim, som i seneste regnskabsår indkasserede et underskud på 7,5 mio. kr.Læs også
Top job