Erhverv

Kevin Magnussen slutter sig til Eriksen og Wozniackis firma

Danmarks vel nok tre største sportsstjerner er nu fælles om at reklamere for det samme firma.

Christian Eriksen, Caroline Wozniacki og Kevin Magnussen har nu alle det til fælles, at de reklamerer for energidrikken State. Foto: Gregers Tycho og Jan Sommer

Energidriksfirmaet State Drinks har i sine første leveår markedsført sig massivt for at nå ind i danskernes bevidsthed.

Nu får markedsføringen endnu et nøk op.

State Drinks har nemlig underskrevet en fem-årig aftale med formel 1-køreren Kevin Magnussen, der skal være ambassadør for energidrikken. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Dermed slutter han sig til Christian Eriksen og Caroline Wozniacki, som også reklamerer for State og begge har skudt penge i virksomheden.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, om Kevin Magnussen også har skudt penge i State. Men det er i hvert fald til stor glæde for virksomhedens medstifter og adm. direktør, Jon Andersen, at Kevin Magnussen nu skal reklamere for States produkter.

»Kevin er blandt de bedste i verden indenfor sit felt, og vi har nu de tre største sportsstjerner i Danmark. Det er naturligvis en stor blåstempling af vores produkt, og noget der burde være umuligt for en virksomhed af vores størrelse,« siger Jon Andersen i pressemeddelelsen.

Racerkøreren bliver tirsdag eftermiddag præsenteret som States nye ansigt på et pressemøde i Monaco, hvor han vil spille tennis sammen med Caroline Wozniacki.

State kunne for nylig offentliggøre et underskud efter skat på 5,5 mio. kr. i 2017.

»Selskabets resultat nåede ikke budgettet for året; væsentligst grundet et utilfredsstillende salg,« skrev State Drinks i regnskabet.

State havde derfor behov for nye penge for at sikre den fortsatte drift og likviditeten i 2018. De penge kom i form af en kapitaltilførsel på 5 mio. kr. for et par uger siden fra den eksisterende ejerkreds.

Det forklarede virksomhedens adm. direktør, Jon Andersen, til Finans.

»Når man skal åbne i en masse butikker og lande, er der brug for penge. Det har vi nu fået,« sagde han og fortalte, at salget af States energidrik går godt i 2018.

States energidrikke slår sig op på at være et alternativ til Red Bull og Monster ved at indeholde kulhydratet palatinose, der angiveligt sikrer et stabilt blodsukker over en længere periode.

Stats energidrikke forhandles i mere end 800 butikker i Danmark. Derudover gik virksomheden i 2017 ind i Sverige og Finland.

I indeværende år er det ambitionen at lancere States energidrikke i flere lande, og tidligere har State selv nævnt England, Tyskland, Frankrig og Benelux-landene som steder at åbne i 2018.

States drift forventes at blive positiv senest i 2020.


Energidrikselskabet blev stiftet i 2014 af Jon Andersen og Kim Have. Blandt de første investorer var Christian Eriksen, fodboldkollegaen Kris Stadsgaard, den tidligere Juventus-assistent Jens Bangsbo og komikeren Carsten Bang.

Siden kom Caroline Wozniacki og Erik Skjærbæk til, ligesom brødrene Søren og Jesper Henriksen, sønner af den afdøde erhvervsmand Michael Henriksen, har investeret penge i State.

Sportspersonerne, der reklamerer for State, tæller udover Eriksen og Wozniacki desuden den kvindelige fodboldlandsholdsanfører Pernille Harder, badmintonspilleren Anders Antonsen og svømmeren Daniel Skaaning.

Nu slutter Kevin Magnussen sig altså til den liste.

I 2017 blev Michael Iuul, tidligere koncerndirektør i Carlsberg, bestyrelsesformand i det ambitiøse danske firma.

Læs også
Top job