Erhverv
0

Daimler nedjusterer og bebrejder handelskonflikten

Den tyske bilkoncern Daimler, der blandt andet ejer Mercedes-Benz, har onsdag aften sænket sine forventninger til indtjeningen i 2018.

Bilkæmpen lover nu sine aktionærer, at driftsindtjeningen, målt på EBIT, vil blive "en smule" lavere end sidste år, mens man senest i april spåede, at den ville blive "en smule" højere.

- Den afgørende faktor er, at der hos Mercedes-Benz Cars må forventes færre solgte SUV'er og højere end ventede omkostninger, som ikke helt kan videresendes til kunderne, på grund af de forhøjede importtariffer for amerikanske køretøjer på det kinesiske marked, hedder det i en melding fra selskabet med hovedsæde i Stuttgart.

USA indførte fredag i sidste uge told på 25 pct. på varer for 34 mia. dollar fra Kina, mens man havde varer for 16 mia. dollar på en observationsliste. Kina svarede prompte igen med tilsvarende toldsatser, der skal indføres den 6. juli, for samme beløb, og det fik mandag USA' præsident, Donald Trump, til bede sin administration finde importvarer fra Kina for yderligere 200 mia. dollar til mulige nye tariffer.

I 2017 havde USA et handelsunderskud på næsten 376 mia. dollar over for Kina. Kina eksporterede godt 505 mia. dollar til USA, mens landet blot købte varer for knap 130 mia. dollar den anden vej.

BRANCHENYT
Læs også