Erhverv

Verdens dyreste: Ferrari ventes solgt for 290 mio. kr.

Hvis du vil eje en vild Ferrari, har du chancen til august. En Ferrari fra 1962 på auktion i Californien ventes solgt til fantasibeløb.

Der er denne 1962 Ferrari 250 GTO by Scaglietti, der kommer under hammeren og forventes, at blive verdens dyreste. Foto: Patrick Ernzen ©2018 Courtesy of RM Sotheby's.

Der er åbenbart intet over eller blot oppe på siden af Ferrari, når det gælder interessen for gamle modeller af den italienske sportsvogn.

Især ikke når det drejer sig om en Ferrari 250 GTO fra 1962. Ifølge auktionshuset RM Sotheby's er den én af blot 36 modeller, der blev bygget af fabrikken.

Og New York Post skriver, at prisen forventes at lande på omkring 290 mio. kr. (45 mio. dollars), når denne bil kommer på auktion i august i Californien.

Hvis auktionshuset opnår den pris, bliver det verdens dyreste bil, der nogensinde er blevet solgt gennem et offentligt salg.

Den tidligere rekord indehaves også af en Ferriari 250 GTO fra 1962, der i 2014 blev solgt for 38,1 mio. dollars, eller godt 245 mio. kr.
 


Bilen, der kommer under hammeren den 24.-25. august, har vundet det italienske GT Championship i 1962 samt yderligere ni sejre samme år med dens første ejer.

Siden 2000 har den været ejet af den amerikanske samler Greg Whitten, der er bestyrelsesformand for softwareselskabet Numerix. Han har tidligere kørt bilen i såkaldte vintage-løb.

»Ferrari GTO var i bund og grund den sidste ægte væddeløbsbil, og den markerede afslutningen på en æra, hvor kørerne virkelig fik beskidte hænder. Det var den sidste racerbil, du kunne have i din garage, køre til racerbanen, vinde et løb og så køre hjem i garagen igen, « lyder det fra Shelby Meyers, der er Sotheby's bilspecialist.

Ferrarien bliver sat på auktion ved den årlige Concours d'Elegance-biluge i Pebble Beach i Californien.

Og for øvrigt: Greg Whitten har ikke fortalt, hvorfor han nu ønsker at skille sig af med bilen, skriver New York Post.
 

Læs også