Erhverv

Busgigant vil med færgen til København

Flixbus vil sende busser med Molslinjen på ruter til København.

FlixBus vil sende busser med Molslinjen.

Flixbus udvider programmet og vil sende busser med Molslinjens færger. Ekspresruterne mellem Aarhus og København skal tage kampen op mod rederiets eget selskab Kombardo Expressen, der har haft stigende passagertal.

De første busser fra Flixbus sejler med færgen fredag, og selskabet vil benytte færgeforbindelsen i sommersæsonen frem til den 12. august.

»Vi introducerer den nye ekspresrute, fordi vi altid stræber efter at udvikle vores service og finde innovative måder at imødekomme den stigende efterspørgsel samt vores kunders forventninger på. Færgen er en del af vores midlertidige sommertilbud, og vi ser frem til at arbejde side om side med Molslinjen,« siger Winnie Højer, landechef for FlixBus Danmark.

På fredage og søndage vil der være to daglige afgange i hver retning, mens der på torsdage og lørdage vil være en afgang.

Molslinjen har flere gange udvidet kapaciteten med Kombardo Expressen, fordi mange rejsende foretrækker at kunne få et afbræk fra busrejsen på færgen. Senest er programmet udvidet med ruter fra Aalborg.

Ifølge Flixbus har interessen for at køre med bus via færgen været overvældende.

Det bliver Skovlunde Busser og Silkebus, der bliver operatører på de ekstra afgange i sommerperioden. Strategien for Flixbus er at indgå partneraftaler med lokale busselskaber.

Flixbus etablerede sig i Danmark i sommeren 2017, og indtoget har været kostbart. Regnskabet for Flixbus i Danmark viste således et underskud på 52 mio. kr. Flixbus oplyser, at tabet var som forventet, fordi der var en række engangsomkostninger i forbindelse med åbningen på det danske marked.

Bl.a. købte Flixbus selskabet Rødbillet.

BRANCHENYT
Læs også