Erhverv

Martin scorede 3 mio. kr. på at redde danskere fra fartbøder

Et nyt regnskab afslører, hvad der røg ind på kontoen, da Martin Bay Pedersen solgte sin populære – og kontroversielle – app.

Martin Bay Pedersen med sin trafikapp, Fartkontrol.nu, som han i marts 2017 solgte. Foto: Fartkontrol.nu.

Det kan lade sig gøre at blive millionær på en halv dags arbejde. Spørg bare den danske iværksætter Martin Bay Pedersen, der i fjor solgte sin populære app Fartkontrol.nu.

Det tog Martin Bay Pedersen cirka en halv dag at udvikle appen, der advarer danske bilister om fartkontroller, og som er blevet downloadet mere end en million gange.

Nu afslører et nyt regnskab fra Martin Bay Pedersens holdingselskab, hvor meget der tikkede ind på kontoen, da han i marts 2017 solgte Fartkontrol.nu.

I alt 3 mio. kr. tjente Martin Bay Pedersen i 2017. Det flugter meget godt med, at han tidligere har oplyst salgsprisen til at være »et pænt encifret millionbeløb.«

Martin Bay Pedersen lavede sin app i 2012, men det var først tre år senere, at den for alvor tog fart. Her øgede politiet antallet af fotovogne på de danske veje fra 25 til 100.

Det fik brugertallet på Fartkontrol.nu til at eksplodere, og Martin Bay Pedersen sagde sit programmørjob op for at dedikere sig appen fuldt ud.

Fartkontrol.nu har hele tiden været gratis. Martin Bay Pedersen tjente sine penge på de valgfri donationer, som appens brugere smed hans vej, f.eks. når de var blevet reddet fra en fartbøde.

Køberen af Fartkontrol.nu er den nordjyske opfinder Freddy Sørensen. Han står bag den lille enhed Saphe, som man kan sætte fast i forruden på sin bil, og som bipper, når en fartkontrol nærmer sig.

Han valgte at slå til, da tilbuddet om at købe Fartkontrol.nu kom på bordet.

»Hvis nogen andre købte app’en, så vidste jeg ikke, hvad der skete på markedet. Hvis de ville gøre den til en betalingsapp, ville det bare være sværere at få folk til at købe en Saphe,« sagde Freddy Sørensen til Børsen.

I dag er Martin Bay Pedersen involveret i andre projekter, heriblandt Redmaden, der skal reducere madspild, samt Shopstart, der gør det muligt for alle at åbne deres egen webshop.

Læs også
Top job