Erhverv

Sælger gavekort for millioner: Dansk oplevelsesfirma brænder penge af

Stort underskud i oplevelsesfirmaet Go Dream, der forsøger at slå igennem i USA. Stifteren kalder resultatet utilfredsstillende.

Go Dream er Danmarks største oplevelsesportal med en årlig trecifret millionomsætning og 40 ansatte. Screenshot.

Det danske oplevelsesfirma Go Dream, der sælger alt fra ballonture til luksusbrunches, brænder millioner af i jagten på et gennembrud i USA.

Go Dream, der har Radiometer-milliardæren Johan Schrøder som medejer, tabte i 2017 over 14 mio. kr. Samtidig blev bruttofortjenesten næsten halveret, viser et nyt regnskab.

Det store underskud skyldes dels »en større investering i USA,« skriver stifter og direktør Nicolai Bille Krogh i regnskabet. Derudover er resultatet væsentligt påvirket af en konkurs hos en samarbejdspartner.

»Resultatet er derfor ikke tilfredsstillende,« konstaterer Nicolai Bille Krogh.

I løbet af året blev der gennemført en kapitalforhøjelse på 10 mio. kr. i Go Dream. Det har sikret, at egenkapitalen fortsat er i plus.

Go Dream er Danmarks største oplevelsesportal med en årlig trecifret millionomsætning og 40 ansatte. Nicolai Bille Krogh stiftede selskabet i 2007, da han købte stumperne af det konkursramte Oplevelsesgaver A/S.

I selskabets bestyrelse sidder bl.a. Martin Thorborg.

Det er tre år siden, at Go Dream besluttede sig for at åbne et kontor i New York, USA. Her ser Go Dream et uforløst potentiale, fordi amerikanerne kun er vant til almindelige gavekort - og ikke oplevelsesgaver.

Men satsningen i USA er altså en bekostelig affære, afslører selskabets nye regnskab.

Go Dream sælger også oplevelsesgaver i Norge og Sverige. Og med de investeringer, der er foretaget, forventer selskabet i år at tjene penge, skriver Nicolai Bille Krogh i regnskabet.

BRANCHENYT
Læs også