Erhverv

Disney får godkendelse af megaopkøb

Walt Disney Co. har onsdag modtaget de amerikanske konkurrencemyndigheders godkendelse af selskabets planer om at overtage 21st Century Fox. Dermed har koncernen sikret sig en vigtig trumf og øget presset på Comcast, der også forsøger at overtage 21st Century Fox.

Foto:(AP Photo/Richard Drew, File)

Som en del af aftalen med det amerikanske justitsministerium har Disney indvilget i at sælge 21st Century Fox' regionale sports tv-netværk fra for at imødegå myndighedernes bekymring om stigende priser på betalings-tv.

Allerede i sidste uge forlød det, at Disney var tæt på en aftale med konkurrencemyndighederne med netop det indhold.

- Vi er allerede seks måneder henne i processen med myndighederne, og vi er sikre på, at vi har en klar og hurtig vej til en godkendelse, sagde Bob Iger, Disneys topchef, onsdag i sidste uge på en telekonference, da selskabet forhøjede sit bud på 21st Century Fox.

I december 2017 blev Disney enig med 21st Century Fox om en overtagelse af selskabet i en handel, hvor Disney med egne aktier skulle betale 52,4 mia. dollar for koncernen.

I midten af juni overbød Comcast den aftale med næsten 20 pct. med en pris på 65 mia. dollar i kontant betaling.

Disney svarede dog igen i sidste uge med et nyt bud, der er accepteret af 21st Century Fox' bestyrelse, på 71,3 mia. dollar. Det bud er en blanding af kontanter og aktier.

Comcast har dog tilsyneladende ikke kastet håndklædet i ringen. Tidligere onsdag skrev The Wall Street Journal, at Comcast er ude og søge efter flere penge for det tilfælde, at budkrigen med Disney skubber en pris på 21st Century Fox op i "ekstremt høje" niveauer omkring 90 mia. dollar.

Analytikere har tidligere vurderet, at Comcast vil få sværere ved at opnå godkendelse fra konkurrencemyndighederne, fordi man har en forretning, som i højere grad overlapper 21st Century Fox'.

Onsdag stiger aktien i 21st Century Fox med 1,7 pct. til 48,51 dollar. Det er mere end 10 dollar over det seneste og for tiden højeste bud på selskabet - fra Disney - på 38 dollar.

Læs også
Top job