Erhverv

Fitness dk er blevet solgt med kæmpetab

Parken Sport & Entertainment skiller sig af Fitness dk, der skifter hænder for kun 100 mio. kr.

Parken Sport & Entertainment betalte for 12 år siden 300 mio. kr., da koncernen købte Fitness dk af de daværende hovedaktionærer, heriblandt den tidligere bokser Hans Henrik Palm. Foto: Finn Frandsen

Parken Sport & Entertainment har solgt den tabsgivende fitnesskæde Fitness dk. Det oplyser koncernen i en fondsbørsmeddelelse torsdag formiddag.

Køberen er kapitalfonden Altor og Tryghedsgruppen, der sammen driver Nordens førende fitnessaktør Sats Group, som består af kæderne Sats, Fresh Fitness og HIYoga.

Prisen for Fitness dk er 100 mio. kr.

Parken Sport & Entertainment betalte for 12 år siden 300 mio. kr., da koncernen købte Fitness dk af de daværende hovedaktionærer, heriblandt den tidligere bokser Hans Henrik Palm.

»Fitness dk er et godt match for Sats Group, som allerede er Nordens største indenfor træningscentre,« siger Olav Thorstad, topchef i Sats Group, i en pressemeddelelse.

De seneste to år har Fitness dk haft et underskud i sin primære drift på sammenlagt næsten 200 mio. kr., har lukket en række centre og oplevet medlemstilbagegang.

I 2017 var der gennemsnitligt 117.000 medlemmer i Fitness dk, hvilket var 8.500 færre end året forinden. Antallet af centre var ved udgangen af 2017 på 45.

Parken Sport & Entertainment har ifølge sin bestyrelsesformand, Bo Rygaard, arbejdet på at gøre Fitness dk klar til et salg gennem en længere periode.

»Det har været afgørende, at vi fandt den rigtige partner, som har forudsætningerne for at drive Fitness dk videre til gavn for selskabets medlemmer og medarbejdere. Det er nu lykkedes. Salget medfører et regnskabsmæssigt tab for PSE, men gør samtidig, at koncernen vil blive frigivet fra yderligere finansielle forpligtigelser i forhold til Fitness dk,« siger han i pressemeddelelsen.

I forbindelse med offentliggørelsen af Fitness dk-salget nedjusterer Parken Sport & Entertainment forventningerne til regnskabsåret. Både omsætningen og indtjeningen forventes at blive lavere.

Resultatet før skat i Parken Sport & Entertainment bliver et underskud mellem 155 og 170 mio. kr., fortæller koncernen.

Det sker som følge af en nedskrivning på Fitness dk.

Før handlen af fitnesskæden kan gå igennem, skal den godkendes af konkurrencemyndighederne. Dette forventes at ske ved udgangen af august.

BRANCHENYT
Læs også