Erhverv
0

Skandalelufthavn skal opbevare tusindvis af nye VW-biler

Volkswagen er rendt ind i gevaldige pladsproblemer. Det tvinger bilfabrikanten til at tænke kreativt.

Berlins kommende storlufthavn Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) åbner efter den nuværende plan i 2020.  Foto: Patrick Pleul/dpa via AP

Den tyske bilfabrikant Volkswagen skal midlertidigt have opbevaret flere tusinde biler på den tomme asfalt i den skandaleramte Berlin Brandenburg-lufthavn.

Det skriver luftfartsmediet check-in.dk.

Der er tale om spritnye VW-biler, der afventer grundige emissionstest ovenpå den skandale, som ramte VW i 2015. Da blev det afsløret, at bilproducenten i en længere årrække har installeret snydesoftware i 11 mio. dieselbiler, som dermed fremstod mere miljøvenlige, end de reelt er.

Nu må VW opmagasinere usolgte biler og samtidig bremse produktionen af nye, fordi man skal tilpasse sig et helt nyt emissionstest-system. Det har imidlertid skabt pladsproblemer for VW, skriver check-in.dk.

»I dette tilfælde er vores normale logistikplads ikke nok. Vi vil opbevare køretøjer på VW's testområder nær hovedkvarteret i Wolfsburg og i Berlin-lufthavnen, ligesom vi kigger efter andre steder,« sagde en talsmand fra Volkswagen onsdag til nyhedsbureauet AFP.

I USA har VW måttet inddrage alt fra nedlagte fodboldstadions til tidligere gravpladser for at få plads til de over 300.000 dieselbiler, som bilgiganten har tilbagekøbt fra forbrugerne i USA.

Det er imidlertid ikke kun Volkswagen, som er skandaleramt. Det gælder i særdeleshed også den lufthavn, som de mange tusinde nye VW-biler nu skal opmagasineres i.

Oprindeligt var planen, at Berlin Brandenburg-lufthavn skulle åbne for passagerer og flytrafik i 2011. Men åbningen er blevet udskudt et hav af gange og budgettet ekstremt fordyret pga. en lang række fejl og skandaler.

I dag forventer de tyske myndigheder at kunne åbne lufthavnen inden oktober 2020. Til den tid vil prisen for den nye storlufthavn være løbet op i 55 mia. kr., skriver check-in.dk.

BRANCHENYT
Læs også