Erhverv

Dansk modebrand har begæret sig konkurs

Barbara I Gongini-brandet var internationalt anerkendt og solgt på 20 markeder rundt om i verden. Nu er tøjfirmaet gået konkurs.

Her ses modeller gå på catwalken for Barbara I Gongini under modeugen i København i 2016. Foto: Jens Henrik Daugaard

Det danske modebrand Barbara I Gongini er gået konkurs.

Det er sket på begæring fra selskabets egen ledelse, forklarer konkursboets kurator, Anders Ørskov Melballe fra Skau Reipurth, til Finans.

»Årsagen hertil var, at ledelsen kunne konstatere, at den fremadrettede indtjening ikke var tilstrækkelig til at servicere gælden og udgifterne,« skriver han i en mail.

Barbara I Gonginis tøj blev solgt på 20 markeder verden over og har gennem en årrække været fast inventar på catwalken ved den københavnske modeuge. Men også i de seneste år som deltager i modeuger både i Paris og Los Angeles.

Modebrandet blev stiftet i 2005 og har siden 2010 hørt under selskabet Barbara I Gongini A/S, der i 2016 beskæftigede 11 medarbejdere.

I de seneste fire regnskabsår er det blevet til overskud for selskabet. Men i alle årene har revisoren taget forbehold for resultatet.

Nu bliver der ikke aflagt flere regnskaber fra Barbara I Gongini A/S, og konkursboets kurator har lukket modebrandets hjemmeside, så der ikke længere bliver solgt tøj gennem webshoppen.

»Lige nu er jeg ved at afsøge mulighederne for at afhænde aktiverne bedst muligt, formentlig via en samlet overdragelse eller et løbende salg via selskabets eksisterende salgskanaler,« skriver Anders Ørskov Melballe.

Barbara I Gongini er også navnet på kvinden bag modebrandet. Hun stammer fra Færøerne og blev uddannet fra Danmarks Designskole i 1996.

Hun har drevet og været hovedaktionær af modebrandet sammen med sin mand Ole I Gongini, der er politiuddannet.

De ejer ifølge cvr-registeret mellem 66,66 og 89,99 pct. af Barbara I Gongini A/S, mens Christian Phillip Arnstedt og Karin Plonaitis ejer de resterende aktier.

Læs også
Top job