Erhverv

Juventus-aktien på himmelflugt efter heftige Ronaldo-rygter

Rygterne om, at en af verdens bedste fodboldspillere kommer til klubben, sender Juventus-aktien op med mere end 10 pct.

Juventus' målmand Gianluigi Buffon blev udvist af dommer Michael Oliver i Champions League-kampen mod Real Madrid. Det skete på et tidspunkt, hvor Juventus førte 3-0 i Madrid efter at have tabt med samme cifre på hjemmebane. Af mange iagttagere er det blevet omtalt som decideret tyveri, idet netop Ronaldo efterfølgende scorede på straffesparket og sendte Real Madrid videre. Foto: Francisco Seco/AP

Efter et fremragende sportsligt 2017, der bød på endnu et italiensk mesterskab og endnu en pokaltitel, er der nu også aktiefest hos det italienske fodboldflagskib Juventus.

Aktien er oppe med mere end 10 pct., efter vedvarende rygter sender den portugisiske fodboldstjerne Cristiano Ronaldo til Torino i Italien for at bære de stolte zebrastriber.

Den mulige købspris blev i går af BBC nævnt til at være omkring 100 mio. euro, hvilket kan lyde af ganske meget for en spiller på 33 år.

Med i det regnestykke hører imidlertid, at Ronaldo fortsat er en af verdens mest populære spillere uden for banen, hvorfor merchandisesalg som minimum vil kunne dække en stor del af omkostningerne ved en eventuel transkation - og sikkert mere til.

Juventus har de seneste syv år vundet det italienske mesterskab, og man skal næsten tilbage til tiden med klubikonet Alessandro Del Piero for at finde en tid, der var lige så succesfuld.

Det store spørgsmål, hvis Juventus ender med at købe Ronaldo, bliver, hvor han skal placeres på banen. Juventus spiller nemlig typisk kun med en angriber i form af argentinske Gonzalo Higuain, mens hans landsmand Paulo Dybala ligger bagved.

Det vil sandsynligvis føre til en mulig formationsændring, eller også er muligheden at lade Ronaldo have sit udgangspunkt på venstrekanten. Sidstnævnte vil nok betyde enten et farvel til kroatiske Mario Mandzukic eller alternativt en kroat i Juventus, der har udsigt vil voldsomt begrænset spilletid.

Ronaldo tjente i øvrigt, ifølge amerikanske Forbes, sidste år mere end 100 mio. dollars, hvor lidt mere end halvdelen kom fra fast løn og bonus, mens resten kom fra diverse sponsorater.

Ifølge rygterne forventes det, at Ronaldo bliver præsenteret lørdag.

BRANCHENYT
Læs også