Erhverv

Kapitalfond forventer guldregn: Køber sig ind i regntøjsfirma

Den danske kapitalfond Adelis har købt et svensk regntøjsfirma.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

De svenske virksomhed Didriksons, der producerer regntøj og funktionel beklædning, har fået ny støtte fra dansk kapitalfond.

Adelis Equity Partners køber aktiemajoriteten i Didriksons, som et led i at støtte virksomhedens fortsatte vækst, oplyser de involverede parter i en pressemeddelelse.

»Med sit stærke varemærke baseret på funktionalitet, et tidsløst design og en nicheposition indenfor regntøj og anden funktionel beklædning, ser vi et stort potentiale for fortsat vækst for Didriksons. Vi er imponerede af virksomhedens ledelsesteam og den stærke udvikling i både Norden og andre europæiske lande. Vi ser frem til at støtte Didriksons' vækst og at udvikle virksomheden sammen med ledelsen,« siger Lene Sandvoll Stern, der er en del af investeringsteamet i Adelis Equity Partners.

Begge parter har været enige om ikke at oplyse købsprisen.

Adelis Equity Partners
  • Adelis blev stiftet i 2013 med målet om at blive den førende Nordiske kapitalfond for mellemstore virksomheder.
  • Har 15 platform investeringer og mere end 40 tilkøb til disse. Dette gør Adelis til et af de mere aktive investorer på markedet for mellemstore virksomheder i Norden.
  • Kapitalfonden har ca. 1 mia. euro under forvaring.

Det forventes at Didriksons i år vil omsætte for 500 mio. svenske kroner, svarende til ca. 363 mio. kr..

»Didriksons har ekspanderet meget den seneste periode, hvor vi succesfuldt har vokset i Norden og internationalt. Vi er glade for, at Adelis går ind som ny hovedaktionær for at støtte os med vores spændende vækstrejse,« siger Johan Ereroth, der er adm. direktør for Didriksons.

Didriksons blev stiftet i 1913, hvor de producerede arbejdstøj til fiskere i Sverige. Senere har virksomheden udviklet sig og er blevet et af skandinaviens ledende mærker inden for regntøj. Arbejds- og regntøjet bliver solgt i mere end 19 lande.

Aktiemajoriteten i Didriksons var tidligere forvaltet af Herkules Capital.

I forbindelse med salget træder Mats Hedblom, der er tidligere adm. direktør for friluftsproducenten Haglöfs, ind i den nye bestyrelse.

BRANCHENYT
Læs også