Erhverv
0

Stiftere forlader fremadstormende madfirma

Rawbite blev i 2016 overtaget af den tyske virksomhed Bahlsen. Nu forlader to af stifterne virksomheden.

Morten Fullerton (tv), Nikolaj Lehmann (midten) og Rolf Nolsøe Bau (th).
Foto: PR/Rawbite.

Energibarvirksomheden Rawbite vinker farvel til to ud af tre af stifterne bag de kulørte nøddebarer.

Morten Fullerton og Nikolaj Lehmann har nemlig valgt at forlade ledelsen i selskabet, der sidste år solgte ca. 7,7 mio. energibarer.

»Sammen med mine medstiftere skabte jeg Rawbite, og det er jeg utrolig stolt over. Nu er brandet på vej ind i en ny fase, der især handler om international vækst. Det er en opgave for et nyt team med andre kompetencer og kontakter end mine,« siger Morten Fullerton, der allerede har nye projekter i tankerne.

Han vil dog endnu ikke komme ind på, hvad disse projekter drejer sig om.

Morten Fullerton har været ansvarlig for virksomhedens marketing, og Nikolaj Lehmann har haft titlen som økonomi- og logistikansvarlig. De forlader begge ledelsesteamet.

»Nu har Rawbite nået en størrelse, hvor en sportsglad individualist som jeg hellere vil fokusere på de ting, jeg er mest passioneret omkring. Derfor lægger jeg nu mine administrative opgaver i andre hænder,,« siger Morten Fullerton.

Den tredje stifter, Rolf Nolsøe Bau, forbliver i Rawbite som salgschef. Han vil sammen med sit team fokusere på vækst i internationale markeder.

I 2009 begyndte vennerne Morten Fullerton, Rolf Nolsøe Bau og Nikolaj Lehmann at blande nødder og dadler i et forsøg på at lave en energibar uden tilsætningsstoffer og tilsat sukker.

I begyndelsen blandede de selv ingredienserne i eget køkken, indtil de besluttede sig for at tage springet og bestille en ordre på flere hundredetusinde barer. Det var succesens begyndelse for Rawbite, der de seneste 5 år har oplevet millionoverskud.

Virksomheden tjente sidste år knap 7 mio. kr før skat, og Rawbite bliver forhandlet i over 30 lande.

Den tyske kagegigant Bahlsen Group købte i 2016 majoriteten af aktierne i selskabet. Salget indbragte hver af de tre stiftere 35 mio. kr.

Annette Horváth blev sidste år ansat som adm. direktør som et led i Bahlsens køb af Rawbite. Hun fortsætter i denne stilling.

BRANCHENYT
Læs også