Erhverv

Snart kan du følge din pakkepost på Google Maps

Borgere får til næste år mulighed for at se præcist hvor i Danmark, Postnords pakkepost befinder sig.

Google Maps bliver snart koblet sammen med Postnords trackingsystem.

Det er aldrig sjovt at skulle afsætte en hel dag i hjemmet for at kunne åbne døren, når pakkeposten ankommer. Det vil Postnord forsøge at råde bod på til næste år.

Ved at knytte pakkeleveringen og trackinginformationen sammen med Google Maps skal borgere helt ned på husnummeret kunne se, hvor Postnords leveringsbiler befinder sig i verden.

»I 2019 kommer vi med et tiltag, hvor du kan begynde at følge pakken på Google Maps, så du kan se, hvor bilen er, og hvornår den er hos dig. Så kan du planlægge, hvornår du skal være hjemme,« siger Peter Kjær Jensen, direktør for den danske del af Postnord.

I dag er det ved Postnords Track & Trace-system kun muligt at se, hvor en pakke sidst er blevet skannet.

Den dansk-svenske postkæmper er også på vej med andre tiltag.

I 2019 kommer vi med et tiltag, hvor du kan begynde at følge pakken på Google Maps, så du kan se, hvor bilen er, og hvornår den er hos dig.

Peter Kjær Jensen, direktør for den danske del af Postnord

»Vi sidder og kigger på nogle tiltag, som vi tror kan ændre den måde, vi tænker hjemmelevering fremadrettet. Vi prøver at sørge for, at vi laver community-aflevering af pakker, så alt er utroligt tæt på dig med en 100 pct. leveringsgaranti,« siger han uden at ville uddybe detaljerne i tankerne.

De idéer vil han først løfte sløret for i tredje kvartal. Derudover er planen, at Postnord ruller tests ud i dele af landet med same day delivery for pakkepost.

Postnord, der har leveret kæmpeunderskud på kæmpeunderskud de seneste mange år, satser hårdt på pakkeposten som indtjeningsmæssig redningskrans.

Tirsdag leverede postkæmpen endnu et milliardunderskud på grund af den kriseramte danske forretning, der er under restrukturering. Der skal fyres op imod 4000 medarbejdere, heraf en stor del, som er tidligere tjenestemænd med lukrative aftrædelsesordninger.

BRANCHENYT
Læs også