Erhverv

Burberry har destrueret tøj og parfume for millioner af pund

Det britiske tøjmærke Burberry destruerede sidste år produkter for over 28 mio. pund i et forsøg på at beskytte sit brand.

Arkivfoto: Arnd Wiegmann/Reuters.

Det hæderkronede britiske tøjmærke Burberry, der især er kendt for sine trenchcoats og ternede halstørklæder, lod sidste år varer for adskillige millioner pund gå op i røg.

Sidste år destruerede selskabet tøj, tasker og parfume til en samlet værdi af 28,6 mio. pund, svarende til 238 mio. danske kroner, skriver BBC.

Ifølge en ekspert på området skyldes det, at Burberry forsøger at beskytte sit brand.

»Årsagen er, at markedet ikke skal oversvømmes med billige produkter. Selskabet ønsker ikke, at Burberry-produkterne kommer i hænderne på nogen, som kan sælge dem med rabat og dermed devaluere mærket,« siger Maria Malone, ekspert i modeindustrien ved Manchester Metropolitan University, til BBC.

Ifølge BBC har Burberry de seneste fem år destrueret varer til en samlet værdi af 90 mio. pund, hvilket svarer til ca. 750 mio. danske kroner.

Hos Burberry forsvarer man sig med, at destruktionen af produkterne sker på en miljømæssig forsvarlig måde.

»Burberry har en række omhyggelige processer på plads for at minimere mængden af overskydende varer. Når det er nødvendigt at bortskaffe produkter, gør vi det på en ansvarlig måde. Og vi fortsætter med at lede efter nye måder, hvorpå vi kan reducere vores affald,« siger en talsperson fra modeselskabet til BBC.

Nyheden falder dog ikke i god jord hos miljøorganisationen Greenpeace.

»På trods af deres høje priser viser Burberry ingen respekt for deres egne produkter og det hårde arbejde og de naturressourcer, der bruges til at producere dem. Mængden af overskudsvarer tyder på overproduktion - og i stedet for at bremse produktionen, brændes tøj og produkter, der ikke fejler noget,« siger Lu Yen Roloff fra Greenpeace til BBC.

BRANCHENYT
Læs også