Erhverv

Ilse Jacobsen slået kraftigt tilbage: Overskuddet falder

Overskuddet falder i Ilse Jacobsens holdingselskab. Den kendte modedesigner er i gang med ny strategi.

Ilse Jacobsen, medejer af designvirksomheden, der bærer hendes eget navn. Foto: Lars Krabbe.

Modeskaberen Ilse Jacobsen må se overskuddet styrtdykke i sit forretningsimperium. I 2017 tjente hun 1 mio. kr., hvilket var det dårligste resultat i næsten et årti.

Tallene fremgår af et nyligt offentliggjort regnskab fra Ilse Jacobsens holdingselskab, Ilja Holding ApS. Her kalder modeskaberen resultatet for »mindre tilfredsstillende.«

»Men implementeringen af en ny strategi trækker i den rigtige retning, og vi begynder at se resultatet af tidligere investeringer,« skriver Ilse Jacobsen.

Ilse Jacobsen er bedst kendt for sine ikoniske gummistøvler. Hun grundlagde Ilse Jacobsen Hornbæk for 25 år siden, og i dag omfatter hendes forretningsimperium også andre aktiviteter, bl.a. inden for mode, blomsterbutikker spa- og skønhedsserier.

I 2016 solgte Ilse Jacobsen 15 pct. af sit livsværk til Morten Albæk og Brøndby IF’s hovedaktionær, Jan Bech Andersen. Salget indbragte hende på den gode side af 10 mio. kr., men ser man bort fra salget, ser det noget mere trægt ud for hendes forretninger.

Bl.a. kom selskabet ILJA ApS, som driver en række Ilse Jacobsen-forretninger, ud af 2017 med et underskud på 1,1 mio. kr. Til gengæld tjente driftsselskabet IJH A/S knap 2 mio. kr.

Sammen med sine medejere har Ilse Jacobsen sat gang i en oprydning og ny strategiplan, der har fået navnet ”Into the core”.

»Det indebærer bl.a. yderligere fokus på vores kernemarkeder, hvor vi har startet forskellige tiltag, der skal styrke vores position og dermed bidrage til den vækst der ligger i strategien,« skriver Ilse Jacobsen i regnskabet for Ilja Holding ApS, som Ilse Jacobsen selv ejer størstedelen af, mens hendes mand bl.a. også er at finde i ejerkredsen.

Egenkapitalen i Ilja Holding ApS er på 50 mio. kr.

Læs også
Top job