Erhverv

Fortnite skovler penge ind: Sådan blev et gratis computerspil til en gigantisk kassesucces

Computerspillet Fortnite er blevet et globalt fænomen og har tjent milliarder hjem til spilfirmaet Epic Games siden lanceringen i september. Selvom det er gratis at spille.

Tyler 'Ninja' Blevins er en af stjernene inden for Fortnite-miljøet. Normalt sidder han hjemme og streamer sine kampe, men her er han fanget til en stor turnering, hvor han spillede mod 200 andre.

Da franske Antoine Griezmann scorede på straffe i VM-finalen mellem Frankrig og Kroatien midt i juli, fejrede han det med en dans, der ikke lige var til at afkode. Med mindre man var en af de 125 mio. kloden rundt, der spiller Fortnite. Så var det nemt at genkende som "Take the L"-dansen.

Fortnite Battle Royal er blevet et kulturelt fænomen, som ikke bare fylder godt hos computerspillerne – og i nærmest alle danske drengeværelser – men som har vokset sig større end bare et spil. Rapstjernen Drake er blandt dem, der er hooked og giver gratis reklame til spillet sammen med en stribe store sportsnavne. Da han spillede en kamp mod Tyler 'Ninja' Blevins, der tjener millioner alene på at spille og streame Fortnite-spil, var der 630.000 tilskuere via videotjenesten Twitch...

BRANCHENYT
Læs også