Erhverv

Mærsk-konkurrent er ramt af tømmermænd efter hackerangreb

Cosco er verdens fjerdestørste containerrederi og på vej til at overtage tredjepladsen ved at købe en mindre konkurrent, OOCL. Foto: Daniel Bockwoldt/AP

Det kinesiske containerrederi Cosco Shipping blev tidligere i denne uge ramt af et hackerangreb i USA, og selv om skibene sejler som normalt, har selskabet været nødsaget til at lukke for visse services. Det skriver Børsen.

Cosco har blandt andet midlertidigt lukket for bestillinger af farligt gods fra Nord- og Sydamerika.

- I øjeblikket sejler vores fartøjer, som de skal, og vores systemer kører stabilt. Bookinger kommer igennem systemet som sædvanligt, men vi beklager, at vi indtil videre holde nogle af vores services lukket, lyder det i en selskabsmeddelelse fra Cosco ifølge Børsen.

Det var Coscos amerikanske kontorer, der tirsdag blev ramt af angrebet.

På sin hjemmeside skriver Cosco, at lokalnetværket, telefonerne og andre systemer i USA er brudt ned, og at visse e-mailadresser også er utilgængelige.

Angrebet har ramt både den nord- og sydamerikanske afdeling, der ikke er i stand til at kommunikere normalt med sine skibe, kunder, speditører og havne. Cosco skrev i en meddelelse torsdag, at det "gradvist" forventer at komme tilbage til normalen.

Cosco er verdens fjerdestørste containerrederi og på vej til at overtage tredjepladsen ved at købe en mindre konkurrent, OOCL.

Branchens førerhund, danske Maersk Line, blev i sommeren 2017 ramt af et omfattende hackerangreb, der lagde forretningen ned i flere dage og endte med at koste mellem 250 og 300 mio. dollar.

BRANCHENYT
Læs også