Jensens Bøfhus har solgt sit hovedsæde

Salget skal skaffe penge til at fortsætte driften af Jensens Bøfhus, som er hårdt presset økonomisk.

Selvom Jensens Bøfhus nu har solgt sit hovedsæde, forbliver bøfkæden som lejer i ejendommen. Foto: Barfoed Group.

Den pressede restaurantkæde Jensens Bøfhus har skilt sig af med sit hovedsæde. Salget indbringer Jensens Bøfhus 23 mio. kr., og køberen er den danske ejendomsfamilie Barfoed.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det er Jensens Bøfhus' hovedsæde i Læssøegade i Odense, som er blevet solgt. Jensens Bøfhus sendte ejendommen på markedet i begyndelsen af året og har altså nu fundet en køber i skikkelse af Barfoed Group.

»Det er en ejendom, som har en meget unik placering, og som rummer nogle meget spændende udviklingsmuligheder, og jeg ved, at vi bliver en god ejer af ejendommen, da vores passion og sjæl vil tilføre ejendommen værdi og gode rammer,« udtaler koncerndirektør i Barfoed Group, Frederik Barfoed, i en pressemeddelelse.

Selvom Jensens Bøfhus nu har solgt sit hovedsæde, forbliver bøfkæden som lejer i ejendommen. Frasalget er en del af et større ejendomsudsalg i Jensens Bøfhus, der på fem år har tabt næsten 300 mio. kr.

Derfor skal kæden skille sig af med adskillige aktiver, heriblandt ejendomme.

Barfoed-familien ejer ejendomme for 7,5 mia. kr., hvoraf størstedelen ligger på Fyn. Koncernen styres af stifter Rolf Barfoeds søn, Frederik Barfoed.

Ud over at have tabt millioner, har Jensens Bøfhus en gæld på næsten 160 mio. kr. til sin hovedbank, SEB. Egenkapitalen i bøfkæden er negativ med over 150 mio. kr.

For nylig valgte en gruppe fynske forretningsfolk at skyde millioner i Jensens Bøfhus. Det skete, efter at stifter Palle Skov Jensen forgæves havde forsøgt at sælge sit livsværk.

Siden har ejerne sat gang i en kæmpe oprydning, som bl.a. betyder, at der skal lukkes restauranter og sælges ud af en lang række af bøfkædens aktiver, heriblandt kunst og ejendomme.

BRANCHENYT
Læs også